Spiritualitate

Fizica cuantică și spiritualitatea: Conștiința este în legătură permanentă cu o dimensiune superioară

Astronomul și matematicianul Bernard Carr susține că Universul este format din cel puțin 11 dimensiuni și conștiința umană este în permanentă legătură cu o dimensiune pe care încă nu o conștientizăm.

Albert Einstein a fost primul cercetător modern care a demonstrat că viața umană se petrece la adăpostul celor patru dimensiuni. Ultima dintre acestea este raportul spațiu-timp, dimensiune care nu poate exista decât atunci când cele două elemente se află în interacțiune directă.

Bernard Carr, profesor de astronomie și matematică la Universitatea Queen Mary din Londra, dezvoltă ideea lui Enstein și pe lângă cele 4 dimensiuni clasice, pe care omul le poate percepe și înțelege, mai există cel puțin altele 7. În acest fel, Universul în care trăim este guvernat de 11 dimensiuni, așezate sub formă ierarhică sau piramidală, iar ființele, în funcție de evoluția lor, pot percepe un anumit număr de dimensiuni.

Astfel conștiința se pare că este legată de o dimensiune superioară celor 4 clasice, motiv pentru care anumite trăiri sau chiar fenomene inexplicabile sunt atât de greu de înțeles.

Modelul ierarhic dimensional și faptul că conștiința umană poate percepe anumite evenimente stranii explică numeroase probleme filosofice și oferă un cadru ontologic pentru explicarea evenimentelor precum experiența ieșirii din corp, fenomenele dinaintea morții și chiar visele„, a declarat Carr în cadrul unei conferințe.

Argumentul de bază al specialistului se referă la faptul că senzorii cu care este dotat omul nu pot percepe decât 3 dimensiuni, în condițiile în care, după cum am menționat, există de fapt 4 dimensiuni. Este cert că în dimensiunile mai mari sau mai puternice, există anumite entități care trăiesc și care nu pot fi percepute de om. Cu toate acestea ele au nevoie de un spațiu-timp, același în care existăm și noi. Cu toate acestea, aceste entități nu pot fi văzute de către ochiul uman, dar pot fi simțite prin conştiinţă, motiv pentru care se poate trage concluzia lui Carr.

loading...

constiinta - Fizica cuantică și spiritualitatea: Conștiința este în legătură permanentă cu o dimensiune superioară

Specialistul britanic menționează faptul că în teoria M consistența spațiului are 11 dimensiuni, iar în cea a corzilor se definesc 10 dimensiuni. Dacă fizica cuantică a reușit să le descopere, atunci este la îndemâna oricui să înțeleagă că vechea dilemă filosofică a spiritului legat de trup își are explicația dincolo de înțelegerea noastră, adică într-o altă dimensiune superioară celor în care trăim.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top