The news is by your side.

Fiara din Gevaudan a provocat panica si controverse

0

Franța a cunoscut o perioadă de panică undeva la începutul anilor 1760, când un monstru ciudat a fost raportat că omora și mânca oameni. Această creatură a fost numită fiara din Gevaudan și pe parcursul mai multor ani a făcut mii de victime.

Niciodată nu s-a putut descoperi cu adevărat ceea ce a fost fiara din Gevaudan, dar anumite marturii scrise arată că animalul era comparat cu un vârcolac imens care uneori își schimba forma.

De asemenea, s-a scris că animalul ciudat era de 4 ori mai mare decât un cal și semăna când cu o hienă, când cu o panteră sau un tigru. Fiara din Gevaudan avea blană de culoare neagră cu foarte multe pete albe și ataca oamenii doar noaptea.

Fiara a fost descrisă având un cap imens, un gât puternic și o coadă foarte stufoasă. Botul animalului semăna cu cel al unui porc, iar picioarele erau o combinație de copite cu gheare. Animalul avea o forță fantastică și omora oameni doar dăruindu-i, după care îi mânca.

Primul atac al fiarei asupra unui om a fost înregistrat în 1 iunie 1764, când o femeie care păzea o turmă de vaci a fost speriată de fiară din Gevaudan. Prima victimă reală a fost Jeanne Boulet, care a fost ucisă cu cruzime de dubiosul animal.

Bineînțeles că oamenii au alcătuit diverse grupuri de vânătoare pentru a pune capăt măcelului fiarei. În urma mărturiilor, se crede că mii de oameni au fost ucişi de acest animal bizar. Niciodată nu a putut fi găsit animalul în cauză, dar dintr-o dată a renunțat să mai fie văzut. Atunci au început speculaţiile și oamenii au fost de părere că fiara din Gevaudan a fost o pedeapsă divină.

Cercetătorii moderni au încercat să identifice acest animal cu ajutor înregistrărilor din vremea respectivă. Părerile sunt împărțite, dacă anumiți criptozoologi sunt de părere că animalul a fost un câine oarecare care a suferit diverse mutații generice, alți specialişti cred că fiara din Gevaudan a fost doar un lup oarecare.

Fiara-din-Gevaudan Fiara din Gevaudan a provocat panica si controverse

Aceste explicații nu au putut fi concludente pentru că descrierile consemnate la vremea respectivă nu sunt suficiente pentru specialiști, dar totuși rămâne numărul mare de victime pe care fiara din Gevaudan le-a făcut la vremea respectivă.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și