The news is by your side.

FENOMENUL WALK-IN, TRANSFERUL SUFLETELOR

1

Walk-in sau transferul sufletului este un nou concept lansat de specialiștii americani. Înainte de moartea fizică, sufletul părăsește corpul și se mută în corpul altei persoane. Sufletul duce cu el memoria, istoria de viață a defunctului.

Au fost cazuri în care o persoană a avut schimbări bruște de personalitate sau are o dublă personalitate. În anul 1995, Paul Perry, psihiatru, a publicat o carte despre fenomenul walk-in.

El a prezentat cazul unui tânăr, Dannion Brinkley, care în timp ce vorbea la telefon a fost lovit de un trăsnet. A fost transportat la spital, acolo unde a urmat o perioadă de câteva zile în care tânărul a fost în comă. Când și-a revenit, familia și apropiații au observat schimbări majore în comportamentul și modul de gândire al lui Brinkley. Era un alt om, total diferit față de ceea ce fusese înainte de accident.

Un alt caz prezentat este cel al lui Jamal Miller, un bărbat în vârstă de 53 de ani, găsit inconștient într-un hotel din California. În bagajul său a fost descoperită cartea de identitate și a fost anunțată familia.

Miller a fost în comă timp de șase zile. Când și-a revenit, vorbea într-o limbă necunoscută. Pentru a identifica limba vorbită, a fost cooptat un lingvist. Miller vorbea într-o limbă mai puțin utilizată, ebraica biblică.

Pentru a putea comunica cu Miller a fost adus un rabin. Discuția dintre cei doi a fost halucinantă. Miller susținea că este un pescar evreu și i-a povestit rabinului despre viața sa simplă pe care o duce într-un sat de pescari. Amintirile lui Miller veneau de undeva dintr-o altă epocă, care nu aveau nimic comun cu viața pe care o dusese până la producerea accidentului.

Medicii au emis ipoteza că un traumatism a declanșat o confuzie, o dezordine neurologică pe care au numit-o ictus amnezie. Cazul lui Miller este unic în istoria medicinei. Nu și-a recunoscut familia, prietenii, nu cunoștea limba engleză.

Un alt caz la fel de ciudat s-a petrecut în anul 2012. Un student malaezian a fost victima unui accident de mașină. După o perioadă de comă, a început să vorbească în patru limbi, pe care nu le studiase niciodată. Vorbea perfect chineza, japoneza, coreeana și indoneziana.

suflet FENOMENUL WALK-IN, TRANSFERUL SUFLETELOR

Cotidianul Mirror a prezentat cazul unui tânăr australian în vârstă de 22 de ani. După o perioadă de câteva zile de comă, tânărul a început să vorbească în limba mandarină, un vechi dialect care se vorbește în nordul Chinei. În prezent, este unul dintre cei mai mari specialiști în această limbă, predând la universități celebre.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și