Take a fresh look at your lifestyle.

FENOMENUL TUNGUSKA, act divin sau fenomen natural?

Fenomenul Tunguska a făcut ravagii în taiga pe o zonă cu forma unui cerc a cărui rază era de 60 km. În timp ce în zona zero a exploziei, arborii au rămas întregi, în afara ei, arborii au fost retezați. Explozia a fost atât de puternică, încât scoarța copacilor a căpătat un aspect metalic.

Solul a fost afectat în mod ciudat. Pe toată suprafața s-au format găuri și denivelări ca niște valuri. Mai târziu, când fenomenul a fost studiat, s-a constatat că forța exploziei a fost echivalentă cu cea a unei bombe atomice de 28 de Megatone care s-a deplasat cu viteza de 40 km/s, de o sută de ori mai mare decât viteza sunetului. Ce a explodat în taigaua siberiană, în anul 1908, rămâne un mister. Au fost avansate mai multe ipoteze cu privire la acest fenomen.

Ipoteza meteoritului

Pare nejustificată, pentru că meteoritul a fost căutat timp de trei ani. Au fost examinate găurile până la adâncimea de 36 de metri și cu toate acestea, nu au fost descoperite bucăți din presupusul meteorit.
Dacă meteoritul s-ar fi dezintegrat în aer, pe sol s-ar fi produs cratere și nu ondularea lui. O explozie a unui meteorit la altitudinea de 8000 de metri ar fi fost percepută pe o distanță de 50 km, ceea ce nu a fost cazul. Explozia a fost resimțită la o distanță de 1000 km, față de epicentru.

Ipoteza cometei

Admițând că s-a produs explozia unei comete, se pune întrebarea ce s-a întâmplat cu nucleul ei, în condițiile în care nu a fost descoperită nicio bucată de metal sau rocă. Conform specialiștilor, nucleul ar fi trebuit să aibă o lungime de 100 metri și o greutate de 5 milioane de tone.
Mai mult, martorii la eveniment au declarat că sfera luminoasă nu avea aspectul unei comete.

Ipoteza fulgului de zăpadă

Fulgul de zăpadă este un corp asemănător cu o cometă, cu un nucleu constituit din cristale de gheață care se deplasează cu o viteză supersonică, însoțit de o undă de șoc atmosferică.

TunguskaObiectul ar fi avut o greutate de 100000 de tone și un diametru de 300 de metri. Obiectul s-a transformat într-un nor de zăpadă care ar fi produs distrugerile. Ca să fie sustenabilă această ipoteză, ar fi trebuit să plouă sau să ningă abundent, situație care nu s-a întâmplat.

Loading...

Antimaterie

Un fragment de antimaterie a generat un impact devastator. Conform legilor fizicii, un impact între materie și antimaterie duce la anihilarea celor două mase, rezultând cea mai puternică explozie care ar fi fost cunoscută de omenire. Antimateria nu este vizibilă cu ochiul liber, ori martorii susțin că au observat o sferă luminoasă.

Fenomenul TunguskaAct divin sau intervenție extraterestră ?

Un OZN care a avut o defecțiune și a făcut explozie la mare distanță de sol. Este o teorie care are tot mai mulți susținători. Această ipoteză ar explica radioactivitatea extrem de mare din zonă. Astăzi, după 110 de la acest eveniment, radioactivitatea în zonă este de două ori mai mare decât cea normală. O altă ipoteză susține că un OZN ar fi detonat un meteorit cu ajutorul unei arme nucleare.

loading...

Comentariile sunt închise.