FENOMENUL PSI, INTERFERENȚA CÂMPURILOR MAGNETICE

Precogniția suscită încă multe controverse, constituind unul dintre cele mai interesante domenii ale parapsihologiei moderne.

Precogniția presupune cunoașterea anticipată a desfășurării unor evenimente, a unor stări de lucru, fără să aibă vreo legătură cu logica internă a evoluției acestora sau cu elementele volatile care le pot influența sensul și direcția de dezvoltare.

Fenomenul, atestat documentar de peste 2000 de ani și cunoscut sub denumirea de prorociri, este destul de des întâlnit chiar și în zilele noastre.

Trebuie să spunem de la început că pentru această formă a percepției extrasenzoriale nu se cunoaște nicio explicație certă.

Se presupune numai, printr-o similitudine cu fenomenele de câmp specifice geometriei quadridimensionale Minkowski, posibilitatea interferării și influențării informației biologice la fel ca în cazul anumitor forme de câmp electromagnetic, având ca urmare modificarea relației spațio-temporale, a transmiterii acestei informații.

Loading...

Acest mod de influențare a câmpurilor, deci și a undelor electro- magnetice prin interferarea cu alte câmpuri în cadrul aceluiași spațiu, ar fi capabil să producă o succesiune neconvențională a timpului în raport cu spațiul.

Cercetări recente au evidențiat posibilitatea existenței efectului Aharon-Bohm, ipoteză care susține existența interacțiunii la distanță a câmpurilor magnetice sau electromagnetice.

Un exemplu elocvent în precogniție îl constituie Malcolm Bessent, un medium vestit în anii 60-70, care prorocea în stare de transă. El a prorocit moartea președintelui de Gaulle.

În 20 noiembrie 1966, un copil de nouă ani din Anglia îi povestește mamei sale că a avut un vis în care se făcea că școala era acoperită cu pământ. A doua zi, în 21 octombrie se produce o alunecare de teren și 500000 de tone de steril carbonifer se prăbușesc peste școală. Copiii și profesorii au fost îngropați de vii.

Poate că cele mai celebre sunt premonițiile lui Edgar Cayce. El a prezis că vor fi descoperite urme ale Atlantidei la nord de insulele Bimini, vinerea neagră a anului 1929, căderea Bursei americane, uragane, cutremure.

El este celebru și prin diagnosticele exacte și metode de tratament. El prescria în transă telepatică pacienților săi aflați la mii de kilometri distanță.

Telekinezia este un alt fenomen care are misterele lui. La 23 octombrie 1973, BBC-ul emite în direct o emisiune de prezentare a vestitului Uri Geller. Cu ușurința caracteristică, el îndoaie chei, furculițe. Nimic neobișnuit până aici. Mai puțin obișnuit este însă faptul că în timpul emisiunii încep să sune telefoanele în studio.

Telespectatorii raportează că în timpul emisiunii au început să funcționeze fără nici un motiv aparent pendule vechi și defecte de mulți ani, tacâmurile se îndoaie singure, iar unele obiecte prind a se mișca.

Pot fi considerate undele TV purtătoare ale acestor unde telekinezice sau fenomenul este absolut independent și se realizează numai prin intermediul mecanismului clasic telepatic?

ARMELE PSIHOTRONICE

Uri Geller a reușit o altă performanță. El a cerut să fie fotografiat cu obiectivul acoperit. La developare au fost descoperite două fotografii ale subiectului.loading...