The news is by your side.

FENOMENUL POLTERGEIST ESTE CAUZAT DE PUTERI PSI CARE NU POT FI CONTROLATE

0

În 1982, rula în cinematografe filmul Poltergeist. O poveste înfricoşătoare a unei familii a cărei case era ridicată pe un cimitir. Evenimentele cutremurătoare au continuat și după ce filmul a fost terminat. În septembrie 1982, actrița Dominique Dunn, care interpreta în film, rolul fiicei este găsită moartă în casa sa. Iubitul acesteia o omorâse. Producătorii au decis să înceapă lucrul la cea de a doua parte a filmului, dar brusc, doi actori mor pe platoul de filmare.

Producătorii decid să aducă un preot pe platoul de filmare, pentru exorcizarea locului. În 1988, actrița principală din film, care era o fetiță de 12 ani, moare și ea, la fel de brusc. Printre actori începe isteria. Niciun actor nu mai acceptă să joace în acest film. În filmul Dosarele Waren este vorba despre o păpușă care are puteri supranaturale. Interesant este faptul că adevărata păpușă, numită Annabella există și poate fi văzută într-un muzeu din SUA.
Termenul poltergeist, etimologic este german și înseamnă spirit care face zgomot. El apare pentru prima oară în dicționarul lui Erasmus, în 1540.

Fenomenul s-a amplificat, apare menționat în multe documente și cercetătorii de la Institutul Max Planck din Germania au început să-l studieze. Au elaborat un raport în care au tras câteva concluzii.
Fenomenele au fost măsurate cu aparatură experimentală.  Obiectele se mișcă în urma unor forțe necunoscute, forțe care acționează pe perioade scurte. Specialiștii susțin că mișcarea obiectelor, zgomotele produse sunt parcă dirijate de o forță necunoscută.

În mijlocul acestor fenomene sunt copii sau adolescenți. Referitor la această remarcă, specialiștii au o teorie conform căreia copii sunt vizați în aceste evenimente sau unii dintre ei atrag inconștient aceste forțe necunoscute, care le produc. Copiii și adolescenții implicați sau vizați sunt numiți agent focus. Cel mai cunoscut fenomen poltergeist s-a petrecut în 1977, lângă Londra, în casa familiei Harper.

Familia era formată dintr-o mamă văduvă și cei patru copii. Au fost peste 1500 de evenimente, într-o perioadă de câteva luni. De la zgomote ciudate, mutări de mobilă, voci, obiecte care treceau prin zid, până la levitația unuia dintre copii. La aceste evenimente au asistat peste 30 de persoane printre care polițiști, ziariști sau specialiști.
Există filme și fotografii care demonstrează veridicitatea evenimentelor. Janet, fetița care a levitat se pare că era în mijlocul evenimentelor și chiar le producea. Fetița a fost internată într-un spital pentru observații
După 13 luni, evenimentele s-au întrerupt, în momentul în care s-a făcut apel la un medium olandez.
Unii specialiști au încercat să dea unele explicații acestor fenomene, susținând că telekinezia involuntară și inconștientă ar fi una din cauze.

poltergeist FENOMENUL POLTERGEIST ESTE CAUZAT DE PUTERI PSI CARE NU POT FI CONTROLATE

Persoanele în jurul cărora se produc fenomenele sunt tineri nervoși, cu probleme emoționale. Tulburările lor psihologice sunt cauza producerii. Este vorba de puteri psi care nu pot fi controlate și inconștient ele produc fenomenul poltergeist. Acești specialiști vorbesc despre telekinezie, dar în realitate, telekinezia nu a putut fi dovedită.
Parapsihologii explică acest fenomen prin faptul că un spirit malefic intră în corpul unui copil, pentru a face rău celor din jur. Pentru a înlătura spiritul rău se practică exorcizarea. Cu toate că fenomenul poltergeist este vechi, sunt documente care-l atestă, care au o vechime de peste 500 de ani, cercetătorii nu ne-au convins cu teoriile și concluziile lor.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și