X-Files

Fenomenul OZN în România: OZN-ul care a luat formă umană și alte evenimente inexplicabile

rp_ozn.jpg
2views

Fenomenul OZN în România a fost prezent încă din cele mai vechi timpuri. Însemnările despre fenomenele neînțelese, care au implicat caruri de foc și ființe misterioase, sunt de-a dreptul fascinante și pline de mister.

Fenomenul OZN în România este un subiect tabu, despre care s-a scris foarte puțin, motiv pentru care nici nu a fost analizat pe deplin. Chiar dacă oamenii trecutului, vedeau obiecte zburătoare ciudate pe cer, aceștia, din necunoștință, nu le dădeau prea mare importanță. Lucrurile cu adevărat importante erau cele din viața de zi cu zi, iar oamenii nu se lăsau deranjați din rutina lor zilnică.

Fenomenul OZN în România – OZN-ul cu chip de om

Prima atentare a unui fenomen straniu este cea din Letopisețul Țării Moldovei, scris de cronicarul Grigore Ureche.

„Sămn mare s-au arătat pe ceriu, c-au strălucit dinspre miazănoapte ca un chipu de om, de-au stătut multă vreme și iară s-au ascuns în văzduh“.

Oamenii anului 1517, credeau că orice straniu apare pe cer este prevestitorul unui semn rău. Din acest motiv, Grigore Ureche a consemnat evenimentul straniu precum predecesorul unei catastrofe. Bineînțeles că nimic deosebit nu s-a întâmplat, ci a fost vorba despre un OZN strălucitor, care a staționat câteva minute sau poate ore pe cerul Moldovei. Oamenii l-au comparat cu chipul unui om și au crezut că va aduce răul pe Pământ.

Loading...

Fenomenul OZN în România – OZN-ul lui Mihai Viteazul

O altă consemnare interesantă și demnă de luat în seamă este cea din 15 octombrie 1595, atunci când a avut loc bătălia de la Giurgiu. Mihai Viteazul a valorificat avantajul tactic obținut de oastea munteano-transilvană condusă de Mihai Viteazul în Bătălia de la Călugăreni.

Istoricii vremii au crezut că este vorba despre o cometă. O lumină strălucitoare a apărut pe cer, chiar înainte de bătălie. S-a zis atunci câ Mihai Viteazul va câștiga această luptă. Cometa în cauză era de fapt un OZN, care spiona cele ce urmau să se petreacă, adică o luptă sângeroasă.

Fenomenul OZN din România dispare

Trist este faptul că între anii 1600 și 1900, fenomenul OZN din România dispare. Sau pur și simplu aceste mărturii nu au fost consemnate. Oare de ce?

Jurnalele descriu cu lux de amănunte apariţia unor obiecte zburătoare neidentificate care au survolat cerul deasupra oraşelor Focşani, Iaşi, Târgovişte şi Brăila, arătând o predilecţie pentru obiectivele militare din aceste localităţi. Soldaţii au deschis focul asupra obiectelor, dar nici unul nu a fost doborât. Trupele armatei române au încercat din răsputeri să doboare un OZN, dar misiunea a fost sortită eșecului.

Un altă întâmplare greu de înțeles și explicat este cea descrisă de Lucian Blaga în Hronicul și cântecul vârstelor. Întâmplarea s-a petrecut în Munții Apuseni, unde un țăran s-a trezit față în față cu un extraterestru.

”…La toate se adăugau vedeniile. Într-o noapte, târziu după înalta oră, un ţăran sta cu carul său pe câmp. Era treaz, aşa se povestea. Dintr-o dată el vede o roată de foc, coborând din zare de peste Munţii Apuseni. Roata se apropia repede, învârtindu-se. Omul o privea înnebunit. Când fu lângă el, roata de foc se prefăcu în om. Şi om cu om se priviră lung, fără a-şi spune un cuvânt. Vedenia aceasta a dat mult de lucru tălmăcitorilor din sat şi măcina minţile.”

Această întâmplare este năucitoare pentru că este vorba despre un OZN care se transformă într-un om. Țăranul în cauză este năucit și nu mai are puterea să scoată niciun cuvânt. Straniu este că și omul extraterestru îl privește fără să scoată niciun cuvânt.

Pornind de la această întâmplare bizară, ufologii susțin că trebuie să fim conștienți de puterea extratereștrilor și de nivelul lor de dezvoltare. Este aproape imposibil din punct de vedere uman să înțelegem cum un OZN se poate transforma într-un om.

Un alt OZN

Un director de scoala, nascut în 1901, îsi amintea în anul 1969 de un eveniment petrecut, în satul Bujoreanca, judetul Dâmbovita, în toamna anului 1914 sau 1915, pe când el avea vârsta de 13 sau 14 ani. La caderea noptii, se afla împreuna cu familia sa la masa, în gradina, când atentia le-a fost atrasa de un obiect rosiatic. Avea marimea aparenta a unei mingi de fotbal sau a unui cap de om si prezenta un fel de protuberanta ce amintea de un „tub de esapament”.

Se deplasa spre est, cam la 20-25 metri deasupra solului, producând un puternic curent de aer care rasucea vârfurile salcâmilor si stejarilor, lasând în urma o jerba de scântei stralucitoare lunga de 8-10 metri. Acest obiect zburator a tot reaparut, timp de cinci sau sase zile. Într-o zi, „paru sa iasa din albastrul cerului” deasupra unei case situata la 800 metri de cea a martorilor si disparu tot atât de brusc deasupra unei alte locuinte. Alta data, a ramas imobil deasupra unei case, în interiorul careia s-a descoperit mai târziu corpul acoperit de arsuri al unei femei.

Alte fenomene inexplicabile

Învestigarea fenomenului OZN are o anumită tradiție și în România. Interesul a sporit după anul 1968, când au avut loc două evenimente. Piloții unui zbor TAROM au semnalat prezența unui OZN în apropierea navei și în 17 și 18 august același an, mai mulți turiști au observat și fotografiat un OZN care a survolat pădurea Hoia Baciu de lângă Cluj.

Prima aterizare a unui OZN în România, atestată științific s-a produs în anul 1972, în satul prahovean Valea Plopului. Bucureștiul a fost vizitat în mai multe rânduri de OZN-uri. În acest sens stau mărturie imaginile de pe ecranul radarului de la aeroportul Otopeni.

Atrași de eveniment, în zonă au venit și specialiști de la Cercul Științific OZN organizat la Casa de Cultură a Studenților din București, cerc condus de Ion Hobana. La rândul său, celebrul inginer și inventator Justin Capră a făcut măsurători în zonă și a constatat, cu această ocazie, folosind un contor Geiger-Müller, „o creștere substanțială a radioactivității de tip gamma în zona centrală a presupusei aterizări“. Pe 10 decembrie 1972, alt un grup de cercetători a făcut măsurători, fotografii, prelevări de eșantioane de sol și vegetație, înregistrând pe bandă de magnetofon relatările unor martori și luând declarații scrise.

La 15 august 1991, ziarele, radioul si televiziunea relatau despre catastrofa aviatica petrecuta in Muntii Retezat in noaptea de 13 spre 14 a aceleiasi luni. Un aparat I1-18, cu un echipaj de noua oameni, s-a prabusit in timpul unui zbor Bucuresti – Timisoara. Nu au existat supravietuitori. S-a speculat că incidentul s-a produs din cauza unui OZN.

OZN-urile în zilele noatre

Fenomenul OZN în România nu este atât de răspândit precum în țări ca SUA, Rusia sau Marea Britanie. Cu toate acestea, OZN-urila au fost observate, de nenumărate ori, pe cerul României. Cel mai ciudat fapt este că acest observații nu sunt consemnate și nici nu li se acordă atenția pe care o merită. Fenomenul OZN în România este unul real, de care trebuie să fim conștienți în fiecare zi.loading...