The news is by your side.

Fenomenul determinarii viitorului

0

Teorema lui Thomas din sociologie spune : cand oamenii considera o situatie reala , ea devine reala prin consecintele ei si daca aceasta teorema este o schema a unui fenomen mult mai amplu? Prin credintele sale oamenii determina viitorul sau atfel spus unele evenimente exista deoarece oamenii din trecut au crezut ca vor fi . Adica Nostradamus nu ar mai fi un mare vizionar al viitorului , ci datorita faptului ca oamenii l-au crezut vizionar si au crezut in catrenele lui , s-a provocat desfasurarea unor evenimente . Hitler , marele dictator nazist a existat datorita catrenelor lui Nostradamus , daca aceste catrene nu ar fi existat evenimentele istorice s-ar fi derulat altfel!

Prevestiri , prorociri sunt multe , evenimentele pot fi determinate de una sau mai multe dintre ele! De ce nu analizam fenomenul si in acest mod? Daca omul are libertatea de a-si determina viitorul , iar el o face inconstient? Nimeni nu considera ca fenomenul de prevestire , prorocire poate avea o consecinta nefasta asupra omenirii ! Enuntate cu scopul de prevenire , uneori doar de captare a atentiei , ele se transforma in factor determinant pentru un eveniment sau altul !
Citesc articole cu cutremure de mare intensitate in Romania , scrise probabil dupa vreo cafea nesatisfacatoare , ce urmeaza sa aiba loc , ori astfel incepe un fenomen determinant si rezulta un cutremur de mare intensitate in Romania . In Romania nu vor mai exista cutremure cu intensitate de peste sase grade , stiu aceasta cu certitudine , cutremurul de pe 4.03.1977 a fost ultimul! Deci nu este nevoie decat sa gandim pozitiv in raport cu evenimentele ce urmeaza si atunci viitorul va avea o nuanta mai placuta.

Sunt evenimente predictionate , acestea rezulta dintr-o analiza atenta , procedeul fiind stiintific , ele nu au caracter determinist . Fac referire la prevestiri , prorociri , acestea rezulta la bunul plac al unuia sau altuia si o multime de oameni cred in ele . In Biserica in fiecare duminica se spune ca fara indoiala credinta se va implini , daca se spune mai mult prin aceste cuvinte ? Adica credinte concrete se implinesc . Omul care este invatat sa repete diferite sintagme religioase , nu patrunde intelesul si astfel lumea de sute de ani este avertizata in raport cu un fenomen mult mai complex : atentie in ce credeti concret deoarece credintele voastre concrete se implinesc ! Sunt multi oameni religiosi ce spun cartile nu mint , dar fenomenul nu este de revelatie a viitorului , ci de determinism al viitorului .

Deci ce este revelatia , un determinism al viitorului? Ce logica ar avea ca Dumnezeu sa reveleze viitorul ? Viitorul vine dupa prezent , daca evenimentele tot exista de ce sa le mai reveleze ? Daca revelatia este o excitare psihotica colectiva si prin credinta se transforma in determinism pentru viitor? Se spune ca omul are liber arbitru si are libertatea sa-si construiasca casa pe care o vrea , ori ceea ce spun este conform cu aceasta , omul este cel care-si determina viitorul si viitorul nu este determinat de Dumnezeu !

Privesc la iarba uscata de arsita soarelui , au fost luni de seceta , imi amintesc de cei care predica de seceta ce se va abate peste oameni si nu ma mai intreb de ce nu curge nici o picatura de ploaie! Privesc la case spulberate de ape si imi amintesc de cei care au predicat ani de zile de ploile puternice ce vor inunda pamantul si stiu de ce se petrec toate acestea! Intr-o zi oamenii vor inceta sa mai profeteasca si atunci va fi altfel , caci profetiile sumbre nu fac decat sa ne construiasca un viitor cenusiu!

Profetia Maya exista nu datorita prorocilor , este un fenomen astronomic ce se subordoneaza Legii Kosmosului , iar toata prezentarea fatidica nu va face decat sa ingreuneze mult situatia reala!

Oamenilor le este frica de moarte si transforma totul intr-o catastrofa , dar ne nastem , trai si murim ! Neascultarea de Dumnezeu duce la diferite catastrofe ca urmare a pedepsei , vin savantii si vorbesc de alte catastrofe de genul caderii unui asteroid sau a unei luni ce pleaca de pe orbita si vine peste planeta , iar in ultima vreme a aparut moda cu o gaura neagra in soare ! Am impresia ca este povestea cu bau-bau in alt scenariu ce se spune copiilor ! Deci caracteristica psihologica a omului este de inclinare spre fenomene sumbre si astfel prin excitarea psihotica colectiva sunt prevestite , prorocite evenimente macabre .

Cu toate acestea viitorul nu este in totalitate rezultant al prevestirilor si prorocirilor , daca ar fi asa omenirea era moarta de mult ! Este vorba de un caracter partial , intr-o cota evenimentele se desfasoara prin determinism , restul existand ca urmare a liberului arbitru , adica exista ca urmare a prezentului concret ! Spre exemplu Obama iese presedinte al SUA , nu ca urmare a unor profetii , ci daca are o campanie electorala reusita sau un altul , in Romania va iesi presedinte un om capabil nu pentru ca s-a profetit aceasta , ci pentru ca s-au desfiintat toate partidele si s-a ridicat o noua clasa de politicieni-tehnocrati .

In ultimii ani intensitatea seismica a crescut ! Se dovedeste aceasta stiintific , pe 26.12.2005 fiind cel mai puternic cutremur inregistrat , exista numai explicatie pur stiintifica sau este si altceva?

 

 Scrierile religioase vorbesc de o crestere a intensitatii seismice la sfarsitul veacurilor , deci este posibil ca intensitatea seismica crescuta din ultimii ani sa se coreleze cu aceste scrieri religioase (fac precizarea ca pentru mine sfarsitul veacurilor nu reprezinta o spaima , ci bucuria inchiderii Pentalex-ului si deschiderea unei Legi mai blande pentru om ).

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

Deci revelatia viitorului nu este de fapt decat determinism al viitorului . Prin credinte omul poate determina evenimente viitoare , nu este un caracter obligatoriu ci de probabilitate , adica nu toate credintele ( profetii , prevestiri ) se implinesc ci numai unele , in masura posibilitatilor . Astfel rezulta paradoxuri : oamenii religiosi se plang de depravarea morala din prezent , ori aceasta se coreleaza si cu scrierile religioas

e ce au profetit aceasta , oamenii religiosi se plang de seceta , ori aceasta se coreleaza si cu scrierile religioase ce au profetit aceasta samd .

Exista o clarviziune a viitorului doar daca evenimentul sau fenomenul se incadreaza intr-un fenomen existent obligatoriu , rezultat din aplicabilitatea Legii Kosmosului . Adica in Kosmos exista o Lege , ca urmare acestei Legi sunt fenomene care se petrec obligatoriu . De exemplu inchiderea si deschiderea unui ciclu pentru planetele dintr-un sistem stelar datorita pozitiei deosebite atinse pentru o secunda de catre acestea la un interval de mii de ani (astronomii pot calcula exact data) se subordoneaza Legii Kosmosului .

Exista scrieri religioase care s-au implinit fara ca omenirea sa realizeze aceasta , au prevestit evenimente sumbre , dar au profetit si evenimente frumoase pentru om . Astfel s-a spus ca la sfarsitul veacurilor omul se va inalta cu corpul la cer , dar nimeni nu a realizat ca este vorba de astronautii ce au calatorit in spatiul interplanetar . Alte profetii vorbesc de venirea lui Iisus pe deasupra norilor si nu se realizeaza ca este vorba de transmisiunile TV prin satelit , oamenii vazand astfel pe Iisus in casele lor venind pe deasupra norilor !

Omenirea nu trebuie sa se supere ca sfarsitul de veacuri nu se va desfasura conform scrierilor religioase , daca sunt nemultumiti sunt sfatuiti sa dea in judecata pe cei care au prorocit , in nici un caz nu se pot supara pe cei prezenti ! De asemeni nu trebuie sa fie dezamagiti ca nu-l vor vedea pe Hristos , Mohamed sau Budha , cand mai multi se cearta , nici unul nu castiga , ci vor fi 43 de speciali , din acestia mai particulari fiind o femeie si un barbat , ei avand misiunea de redresare ecologica planetara . Omenirea este intr-o situatie grava ecologic , in aproximativ 20 de ani intra in agonia mortii , fiind in imposibilitate de refacere . Guvernele planetare nu au proiecte reale de stabilizare ecologica , o vor face cei doi ! Nu vor pune nici un fel de pecete in fruntea oamenilor , dar au puteri incredibile  la acest moment pentru mintea umana , altfel nu vor putea face fata misiunii !

 Cu declansarea Profetiei Maya se incheie toate profetiile si prorocirile acestei planete . Cu cutremurul de 8 grade de 2,1 minute din New York si cutremurul de 7 grade de 11 minute din Tokyo se inchide pentru totdeauna seismicitatea de grad sapte si opt pe aceasta planeta , gradatia maxima seismica fiind de sase pentru totdeauna . Putini oameni stiu ca in respectivele momente se inchina un moment de reculegere pentru o istorie de mii de ani si este oficial momentul de inchidere a veacurilor  , desi superiorii se vor naste 12 ani mai tarziu.

Daca Hristos ar fi existat isi scria singur invataturile si nu era nevoie sa fie un adevar revelat . Orice invatat isi scrie singur invataturile , intr-un mod mai stangaci sau mai cursiv , face aceasta actiune fiind o necesitate pentru a se numi invatat … Dumnezeu este adeptul dovezilor si considera credinta fara dovezi o farsa atunci cand pot exista incontestabil ! Nu are nici o problema in a-si revela adevaratul Chip si Putere , aspectul este ca si oamenilor sa le convina aceasta .

—————————–

Articol semnat: Evi  Eshara

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și