The news is by your side.

Fenomenele stranii din Izvoarele s-au mai petrecut și în alte locuri de pe glob. Iată la ce explicații le-au dat specialiștii străini

0

În comuna gălățeană Izvoarele cutremurele par a nu se mai opri. Până în prezent, conform informațiilor colectate de seismografe, circa 60 de cutremure au zgâlțâit  casele din Izvoarele și chiar dacă specialiștii monitorizează această activitate neobișnuită nu sunt capabili să găsească o explicație de bun simț.

Atunci când primele cutremure își făceau simțită prezența în județul Galați, vestiții oameni de știință români s-au aventurat să susțină că din cauza apei care s-a infiltrat în sol stă la baza mișcărilor telurice. Această teorie nu numai că pare desprinsă din filmele cu proști, dar denotă că anumiți specialiști și-au greșit cariera.

Pentru că aceste cutremure continuau pe zi ce trecea, seismologii au realizat că trebuie să se deplaseze la fața locului pentru a putea realiza ce se petrece cu adevărat. În cele din urmă, și-au dat seama că apa de ploaie nu are nicio treabă cu mișcarea tectonică și apoi și-au adus aminte că de fapt satul Izvoarele este situat în prelungirea la vest de Dunăre a faliei blocului Dobrogei de Nord. Izvoarele ar fi situat pe falii de alunecare, cât și pe falii normale. Nu se știe din ce cauză, una dintre aceste falii s-a activat, din senin, și de acum zona va fi supusă cutremurelor. Dar chiar și așa, oare 10 sau 15 cutremure pe zi nu este prea mult pentru o falie activată?
Probabil că și la această întrebare specialiștii ar ridica din umeri și ar da vine fie pe apă, pe nori sau poate chiar pe mișcarea de rotație a Pământului.

Pământul se mișcă, se aud bubuituri și apa are miros de sulf

Ceea ce trăiesc localnicii din Izvoarele în fiecare zi este foarte greu de descris și teama a pus stăpânire pe întreaga comunitate în condițiile în care marii specialiști ai României nu au nicio explicație logică. Declarațiile acestor oameni sunt de-a dreptul traumatizante pentru că ei descriu ceva mai mult decât un simplu cutremur, ale cărui manifestări le cunoaștem cu toții.

Oamenii susţin că de câteva zile li se cutremură casele şi aud tot felul de zgomote ciudate din pământ. Din cauza zguduiturilor, care au loc şi de şapte ori într-o zi, casele din satul Izvoarele au avut de suferit: pereţii s-au crăpat, a început să cadă tencuiala etc.

Se simte de parcă fierbe pământul sub picioare. Se aud bubuieli puternice de sare mâncarea de pe masă. Să vină cineva să spună ce este, că ne cad casele pe noi şi nu mai putem dormi de teamă”, declară cei mai mulți dintre sătenii din Izvoarele.

Declarațiile sătenilor nu ne duc deloc cu gândul spre simple cutremure care din senin au început să se producă, ci spre faptul că în diverse locul de pe glob au fost înregistrate astfel de fenomene stranii. Asemenea zgomote impresionante, venite din adâncurile planetei, însoțite de numeroase cutremure de intensitate mică au fost raportate și în Anglia, SUA, Italia sau Porto Rico și au fost descrise de martori ca fiind asemănătoare cu un huruit de motor sau chiar cu explozii subterane. De asemenea, numeroși specialiști s-au deplasat în aceste locuri misterioase pentru a determina cauza producerii cutremurelor și al zgomotelor din subteran, dar niciodată nu au reușit să ofere nicio explicație. Așa cum zgomotele au apărut, așa au dispărut, numai că în numeroase zone s-a mai raportat și o creștere a activității extraterestre. Pentru că altă explicație nu s-a putut oferi, s-a făcut legătura între OZN-uri și activitatea din subteran, care la timpul potrivit s-a încheiat brusc.

Unii dintre specialiști au sugerat că aceste zgomote bizare provin din cauza unui moment de tranziție prin care trece planeta noastră. Alții au sugerat că tehnologia HAARP se face responsabilă pentru misterioasele bubuituri din interiorul planetei, în timp ce anumite voci asociază aceste fenomene cu activitatea OZN. De asemenea, au existat cercetători care au susținut că aceste zgomote provin din iad, care își mărește permanent spațiul pentru viitorii vizitatori.

Acestea sunt doar câteva dintre presupunerile oamenilor de știință pentru că niciodată nu s-a putut emite o teorie care să explice aceste fenomenele ciudate. Interesant este că așa cum au apărut, așa au și dispărut, dar în același timp au apărut în alte locuri.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și