Mistere

Descopera

Fenomenele misterioase din Siberia prevestesc inversarea polilor magnetici

0views

În 30 iunie 1908, în Tunguska a avut loc o gigantică explozie. Deflagrația a fost auzită la 1500 kilometri de locul accidentului. Peste 80 de milioane de arbori au fost distruși, iar un tren care se afla la o distanță de 600 kilometri de locul deflagrației a deraiat.

Unda de șoc a fost resimțită până la Berlin. Versiunea oficială susține că meteoritul a avut înălțimea unui imobil cu șapte etaje.
Localnicii au afirmat că pe cer au văzut sfere luminoase, sfere de foc. Tunguska este o zonă a Siberiei occidentale în care se înregistrează anomalii magnetice.

Cu câteva zile înainte de producerea incidentului, pe cerul siberian au putut fi observate aurore boreale, nori de culoare argintie. Localnicii au declarat că au auzit patru detonații, după care a avut loc un cutremur.

Siberienii care se aflau în apropierea unui lac au declarat că apa a avut mișcări spectaculoase și preț de câteva minute au putut vedea fundul lacului.

În data de 26 februarie 1984, locuitorii din Mirni, Siberia, au fost martorii unui eveniment ieșit din comun. Cerul a fost luminat de două sfere după care un meteorit s-a prăbușit în apropierea localității.

Loading...

În anul 2002, deasupra orașului Irkutsk are loc o explozie puternică. Explozia a fost echivalentă a 200 de tone de TNT. Pe cer au putut fi observate sfere luminoase, preț de câteva minute. Explozia meteoritului s-a produs la o altitudine de 62 de kilometri.

În 14 noiembrie 2014, deasupra orașului Sverdlovsk a putut fi observată o lumină puternică, formată în urma exploziei unui meteorit.

În data de 15 februarie 2015, un asteroid cu o masă estimată la 10 mii de tone a făcut explozie deasupra orașului Celiabinsk, la o altitudine de 23 de kilometri. Viteza cu care a intrat în atmosferă a fost de 18 km/s.

Uzina de zinc din Celiabinsk s-a prăbușit în urma undei de șoc. Se spune că Siberia este zona unde se produc cele mai multe fenomene, unele dintre ele sunt fără explicații din partea cercetătorilor.

În ultimii cinci ani, Siberia se confruntă cu apariţia a zeci de cratere, unele de dimensiuni foarte mari. S-au lansat mai multe ipoteze cu privire la cauza apariției craterelor. S-a presupus că una din cauze ar fi minele de cărbune din zonă.

Ipoteza a fost contestată de mulți cercetători care au afirmat că extracțiile de cărbune se efectuează de sute de ani, iar craterele au apărut în ultimii ani. Sunt și cercetători care pun toate aceste evenimente pe seama faptului că polul nord magnetic se îndreaptă către Siberia, fenomen care a generat modificări ale câmpului magnetic din zonă.

gauri siberia

Siberia este o zonă enormă, peste 13 milioane de kilometri pătrați, cu o densitate de trei locuitori pe kilometrul pătrat. Ea reprezintă 77% din suprafața Rusiei.

loading...