Mistere

Fenomene misterioase pe care știința nu le poate explica

Oamenii de știință încearcă de secole să descifreze cele mai impresionante fenomene naturale. Odată cu dezvoltarea științei, unele dintre ele au putu fi explicate, dar fenomene stranii precum lumini ciudate, pietre mișcătoare sau zgomote venite parcă din fundul Pământului au rămas și în ziua de astăzi adevărate mistere.

În acest sens, am cules cele mai impresionante și inexplicabile fenomene care se petrec periodic în mod natural:

Flash-urile luminoase din timpul cutremurelor

flash - Fenomene misterioase pe care știința nu le poate explica

Unul dintre cel mai impresionant fenomen natural se manifestă sub forma flash-urilor de lumină care se produc în timpul marilor cutremure. Acest fenomen este de-a dreptul fascinant și a atras atenția oamenilor de știință încă din c ele mai vechi timpuri. Fizicianul Cristiano Feruga  a colectat diverse informații cu privire la acest fenomen și a ajuns la concluzia ca aceste lumini se produc concomitent cu cele mai puternice cutremure. Nu se știe exact de ce se produc, dar se presupune că rocile sunt încărcate electric și atunci când plăcile tectonice se mișcă această energie este emanată în atmosferă.

Desenele Nazca

nazca1 - Fenomene misterioase pe care știința nu le poate explica

Liniile Nazca sunt o serie de geoglife localizate în Deșertul Sechura din Peru. Acestea au fost desemnate de UNESCO ca aparținând Patrimoniului Mondial. Platoul înalt și arid se întinde mai mult de 80 km între orașele Nazca și Palpa în Pampas de Jumana. Deși unele geoglife locale sunt asemănătoare culturii Paracas, oamenii de știință cred că Liniile Nazca au fost create de către cultura Nazca între 200 î.Hr. și 700. Sute de figuri individuale într-o gamă de complexitate de la linii simple la colibri stilizați, păienjeni, maimuțe, pești, rechini sau balene ucigașe, lame și șopârle. De ce au fost create rămâne și în ziua de astăzi un mister.

Migrarea de fluturi monarh

fluturi - Fenomene misterioase pe care știința nu le poate explica

În fiecare an fluturii monarh migrează peste 4000 de kilometri. Drumul acestora este unul foarte lung și nimeni nu își poate explica cum de aceste vietăți atât de mici reușesc această performanță. Frumoşii fluturi portocalii se strâng cu milioanele în copacii din rezervaţia Sierra Chincua din Mexic, după ce aceştia parcurg în fiecare an o distanţă de peste 4.000km tocmai din nordul Americii.

Fulgerul globular

fulger globular1 - Fenomene misterioase pe care știința nu le poate explica

Aceste mingi imense apar în timpul celor mai violente dintre furtuni. Nikola Tesla a reușit să creeze o astfel de minge în laborator în 1904 și susținea că a reușit să înțeleagă modalitatea lor de formare în natură. Nimeni nu știe ceea ce descoperise savantul atunci, fapt pentru care fulgerul globular rămâne ți în ziua de astăzi un mister.

Sunetele din adâncuri

sumete1 - Fenomene misterioase pe care știința nu le poate explica

Aceste sunete se produc la frecvenţă joasă, cauză pentru care nu toți oamenii le pot auzi. Există numeroase mărturii cu privire la aceste sunete, dar pentru că doar foarte puțini le aud, cercetătorii sunt în imposibilitate să le definească modalitatea de producere.

Fosile imposibile

fosile1 - Fenomene misterioase pe care știința nu le poate explica

Teoria evoluționistă a lui Darwin spune că omul se trage din maimuță și a evoluat la fel ca orice altă vietate de pe această planetă. Cu toate acestea, există o serie de descoperiri incredibile care zdruncină din temelii această teorie. Cele mai impresionante sunt fosilele și urmele umane din pietre, care în urma analizelor de laborator arată că oameni existau pe Terra și în urmă cu mai multe milioane de ani. Astfel, teoria evoluției devine nulă, dar chiar și așa există numeroși cercetători care nu pot renunța la ea. Oare de ce?

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top