Fenomene meteorologice inexplicabile

Jurnalistul american, Charles Fort, a consacrat câțiva ani studierii tipurilor de ploaie care s-au înregistrat de-a lungul istoriei.

El a făcut o inventariere a acestui fenomen și a descoperit că s-au înregistrat ploi care ridică multe semne de întrebare. Ploi cu resturi vegetale, cu gelatină, cu frunze, cu șerpi, cu broaște, cu calcar, cu sulf, cu sare, cu furnici, cu bucăți de carne, cu păsări, cu pești, sunt câteva dintre fenomenele pe care jurnalistul le-a prezentat în una din cărțile sale.

Sunt specialiști care explică aceste fenomene prin vârtejurile care se produc la nivelul solului și ridică anumite animale sau resturi vegetale.

Au fost și ploi în care această explicație nu a fost plauzibilă. În anii 367, 746 și 1503, s-au înregistrat ploi în timpul cărora cădeau din cer cruci de lemn. Crucile erau de dimensiuni mici și nu au fost persoane rănite.

Conform cronicilor vremii, minute în șir au căzut cruci din cer. O altă ploaie spectaculoasă s-a produs în Evul Mediu, când, mai multe minute, au căzut din cer săbii, paloșe și pumnale.

Istoricul roman Dion Cassius amintește în unul din textele sale despre o ploaie care s-a produs asupra forumului lui Augustus. Minute în șir au căzut din cer bucăți din argint.

Același fenomen s-a produs sub împăratul Aurelian al III-lea. Dion Cassius a menționat faptul că el a păstrat mult timp trei bucăți din argint pe care le-a recuperat după ploaie. Cassius susținea că bucățile conțineau argint pur.

În anul 1968, un german a fost ucis, în timpul unei ploi. Din cer a căzut o candelă de gheață, de peste doi metri lungime.

În anul 1974, un cub de gheață enorm a căzut peste o mașină care rula pe o stradă din Londra. Șoferul a fost ucis. Teoria conform căreia cubul de gheață provenea de la un avion, nu a fost agreată de toți specialiștii. În cubul de gheață a fost descoperit pietriș.

Cuburi uriașe de gheață au căzut pe pământ și înainte să fie inventat avionul. În anul 1853, în Franța, un bloc uriaș de gheață a căzut într-o localitate. Localnicii l-au asemuit cu un iceberg zburător. Circumferința acestuia era de peste șase metri.

Peste 1200 de pietre au căzut peste o localitate din Alsacia, în anul 1492. S-a presupus că acestea erau bucăți dintr-un meteorit.

Ploaie cu viermi

În anul 1853, deasupra Franței s-a produs o ploaie cu multe pietre, de dimensiuni mari. Ceea ce a fost curios a fost faptul că pietrele erau inscripționate cu desene misterioase, amfore, ochi, figuri geometrice.

Alte pietre aveau forma unor siluete umane. Una dintre pietre avea forma Sfintei Fecioare.
Deasupra Londrei o ploaie a adus cu ea mii de broaște vii. În Australia au fost frecvente ploi cu pești sau șerpi.

 
Dacă ți-a plăcut articolul nostru, nu uita să dai un LIKE paginii noastre de Facebook. Astfel, vei primi toate articolele de Cultură Generală!
 
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)