Take a fresh look at your lifestyle.

Fenomene inexplicabile: Sosia eterica si bilocatia

Fenomenul de sosie eterică este foarte puțin cunoscut și mediatizat. Cu toate acestea el există și diverse întâmplări inexplicabile au avut loc în diverse locuri de pe mapamond. Acest fenomen constă în întâlnirea cu corpul eteric, care este asemănător cu cel fizic, în anumite situații limită sau dramatice. Întâlnirile sunt de-a dreptul șocante, dar de cele mai multe ori benefice pentru trezirea instinctului conservării vieții.

Un eveniment straniu i s-a petrecut americanului Gordon Barrows, în 1947, când în timp ce conducea mașina prin deșert, unde a avut ocazia să se întâlnească cu sosia sa eterică. Era obosit și trebuia să ajungă cât mai repede la destinație, fapt pentru care a condus continuu. În clipa în care era să adoarmă la volan,  Barrows a zărit un autostopist. A oprit mașina și l-a luat, dar a constatat cu stupoare că persoana misterioasă era chiar el în formă spirituală. Gordon Barrows s-a trezit după câteva ore aproape de destinație și când a privit, la volanul mașinii sale, sosia sa eterică a conducea mașina. Tăcutul său tovarăș stătea nemișcat la volanul mașinii și conducea la fel cum știa s-o facă şi  Barrows. Odată ajunși la destinație corpul eteric a dispărut, iar  Barrows a rămas șocat de această experiență paranormală.

Parapsihologii definesc această experiență drept posibilă și mai susțin că toți oamenii dețin o sosie eterică. Aceasta apare doar în momente cheie ale vieții și imaginea să se produce fie în alb și negru sau foarte rar prin culori pale. Aceste sosii imită mișcările oamenilor fizici și astfel îi ajută să depășească anumite momente dificile. În general, aceste corpuri eterice apar fie în amurg sau noaptea și niciodată ziua. Nu se poate explica acest fenomen, dar de-a lungul timpului diverși oameni au trăit experiența sosiei eterice.

Cea mai veche întâmplare de acest gen s-a petrecut în secolul al IV-lea î. Hr. atunci când filosoful grec Aristotel le povestea apropiaților că un prieten de-al său nu se poate deplasa decât cu ajutorul sosiei sale. Această sosie era de fapt un corp provenit din astral care semăna perfect cu cel fizic.

Oamenii de știință au încercat să explice acest fenomen și au ajuns la concluzia că sosia spirituală este rezultatul unor proiecții ale creierului. Cu cât o persoană își dorește sau se gândește mai mult la nevoia de a fi simultan în două locuri sau   la nevoia de a avea un companion, cu atât creierul îi oferă un răspuns cert. Astfel sosiile eterice devin realitate fie și pentru o perioadă scurtă de timp.

Loading...

sosie eterica

Un fenomen straniu, în care a fost implicat un corp eteric în acţiunea denumită generic bilocație, l-a avut protagonist pe părintele Arsenie Boca. Se afla în închisoare când mama sa a murit și nu a fost lăsat să participe la înmormântare. Între orele 12,00 și 14,00 s-a dat alarma în pușcăria în care era închis Boca pentru că acesta dispăruse din celulă. S-a dat alarma, s-a fãcut mare vâlvă şi s-a raportat evadarea sa până la Bucureşti. Este găsit după aceste două ore culcat în iarbă lângă gardul de sârmă al închisorii. Părea cã doarme. L-au trezit. Buimăcit, deschide ochii şi le spune celor care l-au găsit:Bată-vă norocul! De ce nu m-ați mai lãsat puțin. Am participat la înmormântarea mamei mele. Dar acum au îngropat-o, gata. Chiar acum au depus-o în groapă”. Este de înţeles uimirea avută de şefii închisorii la această întâmplare. Au sunat la Brad ca sã verifice afirmaţia pãrintelui şi li s-a confirmat prezenta sa la înmormântarea mamei, inclusiv ora îngropării comunicată de părinte. Prezenţa în spirit sau chiar fizic – fenomen numit bilocaţie sau teleportare, adică a fi în mai multe locuri deodată, este foarte puþin amintită în literatura de specialitate.

loading...