Bizar

FENOMENE INEXPLICABILE. PĂDURI CU COPACI ÎNDOIȚI

Într-o zonă mai izolată din vestul Poloniei, lângă orașul Gryfino se află o pădure ciudată, cu copaci curbați într-un mod ciudat. În această pădure există peste 400 de pini care au crescut îndoit, cu un unghi de 90 de grade la baza trunchiului.

Și mai ciudat este faptul că aceștia sunt înconjurați de o zonă mai mare de pădure în care pinii sunt drepți, normali.
Experții cred că ciudații copaci au fost plantați în jurul anului 1930 și că au început să se curbeze la vârsta de 10 ani. Există mai multe teorii care încearcă să explice misterul, dar niciuna nu este demonstrată.

O teorie vorbește de o anomalie a gravitației în această zonă. Gravitația ar trage copacii în jos și nu lateral, mai ales că majoritatea sunt înclinați spre nord. La fel, gravitația ar fi afectat și copacii care sunt drepți.

O altă teorie susține că o zăpadă puternică ar fi afectat copacii când erau puieți. Zăpada s-ar fi topit foarte lent și a determinat ciudata formă a copacilor.

Nici această variantă nu explică de ce nu au fost afectați copacii din apropiere. Alții cred că în timpul invaziei Poloniei, tancurile inamice ar fi turtit copacii, după care aceștia au crescut deformați.

Dar, dacă lucrurile stau așa, copacii nu ar mai fi crescut. Este foarte greu de crezut că tancurile ar fi afectat numai anumiți copaci.
Alții susțin că oamenii ar fi curbat copacii pentru a-i folosi la construcția bărcilor.

Dacă extindem acest misterios caz, trebuie să ne amintim că în pădurea Hoia Baciu de lângă Cluj, întâlnim acest fenomen. Într-o anumită zonă a pădurii, copacii au crescut curbați. Mai mult, cei care petrec mai mult timp în această parte a pădurii au stări de greață, anxietate și arsuri pe piele.

Pădurea a atras atenția multor cercetători care au clasat-o pe primul loc într-un top al celor mai înfricoșătoare pădurilor din Europa.

Și în acest caz, misterul formei copacilor nu a fost elucidat. Nu se știe ce fenomen este cauza acestor anomalii. În interiorul zonei unde copacii sunt îndoiți, reactivitatea este mai mare decât cea normală. Specialiștii au constatat că și scoarţa copacilor este radioactivă.

copaci 200x120 - FENOMENE INEXPLICABILE. PĂDURI CU COPACI ÎNDOIȚI

Iarna au fost descoperite pe zăpadă urme care se opresc brusc, în mijlocul zonei, iar busola se rotește în jurul propriului ax.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top