Mistere

Fenomene inexplicabile: Armate fantomă apărute de-a lungul timpului pe cer

În trecut, când oamenii credeau mai mult decât astăzi în mituri şi legende, fantomele păreau mai spectaculoase. Ei vedeau imagini ale zeilor sau figure eroice, iar armatele-fantoma luptându-se pe cer erau o prezenţă obişnuită.

Astăzi, astfel de viziuni sunt rare; în viziuinile moderne, e prezentă de obicei o singură fantomă. Această diferenţă ar indica o legătură între tipul de apariţie şi mediul său experienţa persoanei care o vede. Există povestiri despre regale Arthur şi vechii zei Odin şi Thor, care luptă în mari bătălii purtate de fantome. Aceste proiectări fantomatice puteau fi miraje ale unor lupte reale, sau erau probabil semen premonitorii ale unor bătălii ce aveau să urmeze.

Acţiunea Repetată

În august 1942, în timpul celui de-al doilea război mondial, trupele aliate au lansat un atac asupra oraşului Dieppe, pe coasta normandă, în Franţa ocupată de germani. Era un preludiu la debarcările din Ziua Z şi misiunea a avut success. Nouă ani mai târziu, două femei aflate în vacanţă lângă Dieppe au fost trezite în zorii unei zile de zgomote de împuşcături. În următoarele trei ore, ele au ascultat uimite, în tăcere, sunetele luptei care a avut loc cu nouă ani mai înainte. Relatările lor au fost apoi comparate cu datele oficiale despre bătălie şi au fost găsite extreme de asemănătoare.

Toba lui Drake

Sir Francis Drake (1540-1596) folosea o tobă a chema la luptă echipajul navei sale Golden Hind. Conform legendei, Drake a promis pe patul de moarte să se întoarcă şi să lupte pentru Anglia de câte ori va suna toba care anunţă apropierea inamicului. În timpul ceui de-al doilea război mondial, multe nave de război au fost salvate miraculos de la dezastru, în timp ce se auzeau sunete fantomatice de tobă. Toba lui Drake nu mai fusese însă dusă niciodată la bordul vreunei corăbii din momentul întoarcerii sale în Anglia, adică în secolul al 16 lea.

Cetatea lui Dumnezeu

Pe când se afla în tabără, lângă Roma, în anul 312, împăratul Constantin a avut viziunea unei cruci în mijlocul cerului. O inscripţie de pe această cruce îl îndemna să atace. El a atacat şi a câştigat. Drept recunoştinţă pt Sfântul Duh, el a dat ordin ca religia creştină să devină religia oficială a Imperiului Roman.

Arcaşii din Mons

Legenda %C3%8Engerilor din Mons - Fenomene inexplicabile: Armate fantomă apărute de-a lungul timpului pe cer

În timpul primului război mondial (1914-1918), prima bătălie la care au luat parte forţele britanice a fost cea de la Mons, în Belgia, unde englezii erau într-o evidentă inferioritate numerică faţă de germani. Ziarele timpului au scris atunci despre o imagine miraculoasă care a apărut pe cer deasupra câmpului de luptă, aceasta incurajans trupele britanice. Se presupune că arătarea fantomatică i-ar fi înfăţişat pe Sf. Gheorghe şi pe arcaşii săi, dar martorii oculari de ambele părţi susţineau că era vorba de o armată fantoma cu săbii, proiectată pe cer ca un film. Nu se auzeau niciun fel de sunete, dar tabloul a fost receptat de mulţi oameni aflaţi pe câmpul de luptă şi interpretat drept o intervenţie divină.

Ultima Bătălie a lui Custer

În iunie 1876, eroul Războiului Civil American, generalul Custer, a fost ucis la Little Bighorn într-o luptă împotriva indienilor Sioux. Cu o lună înainte, la începutul expediţiei, pe când Custer ieşea din Fortul Abraham Lincoln, oamenii din fort au văzut jumătate din regiment cum se ridică sus, pe cer, şi apoi dispare.
Ulterior, jumătate din regimental al VII lea de cavalerie a fost masacrat în bătălie.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top