Bizar

Fenomene bizare: Încă un oraș plutitor a fost filmat pe cerul din China

Un oraș plutitor a fost filmat în ziua de 15 ianuarie 2017, pe cerul din Yueyang, China. Incredibilul eveniment a fost filmat și a stârnit numeroase controverse.

Nu este pentru prima dată când în China se poate observa un astfel de fenomen. Un alt oraș plutitor a mai fost văzut în urmă cu 2 ani pe cerul din Jiangxi şi Foshan și de asemenea a stârnit numeroase puncte de vedere.

Așa cum se poate observa și din filmare, poluarea joacă un rol important în formarea acestui oraș plutitor. Specialiștii sunt de părere că este vorba despre un fenomen numit Fata Morgana, adică o iluzie optică.

Fenomenul meteorologic a fost cauzat de lumina parvenită de la zgârie-nori prin reflecţia căreia s-a creat impresia şi iluzia că aceştia sunt mai mari decât ar fi în realitate.

Aceasta este explicaţia imaginii stranii care pluteşte deasupra unor părţi ale Chinei. Pentru unii, această explicaţie nu este suficientă.

Pe de cealaltă parte, există voci care susțin că alte numeroase zone de pe glob au un grad mare de poluare și niciodată o altfel de iluzie nu a apărut. De asemenea, se speculează că această presupusă iluzie optică face parte dintr-un program NASA, intitulat “Grinda Albastră”.

loading...

Deocamdată, nu se poate explica foarte bine fenomenul și interesant este faptul că la o perioadă de timp doar în China poate fi observat. Oare de ce?

loading...
To Top