Bizar

Fenomen misterios: Apele Oceanului Atlantic se retrag, deși prin zonă nu există uragane

Un fenomen misterios se petrece în Oceanul Atlantic. Apele Oceanului Atlantic se retrag pur și simplu și niciun om de știință nu a găsit o explicație logică acestui fenomen cu adevărat incredibil.

Retragerea apelor Oceanului Atlantic a fost observat pentru prima dată în luna august 2017 în Uruguay. Oamenii au observat cum apa se retrage pur și simplu de pe anumit plaje și nu se mai întoarce niciodată. Fenomenul a fost raportat și oamenii de știință au încercat să-i descopere originea și însemnătatea, dar nu au reușit să răspundă la nicio întrebare.

O prima explicație a fost că uraganele au absorbit o cantitate mare de apă și din acest motiv oceanul pare că se retrage. De exemplu, atunci când a trecut uraganul Irma pe lângă Bahamas, au fost raportate fenomene similare. Irma a absorbit cantități uriașe de apă și din acest motiv plajele s-au mărit considerabil.

Cu toate acestea, există numeroase voci care susțin că retragerea apei nu are legătură directă cu uraganele. De-a lungul timpul au existat numeroase uragane precum Irma, dar niciodată nu a fost raportat faptul că oceanul se evaporă sau se retrage. Mai mult de atât, de-a lungul coastei atlantice a Braziliei și statului Uruguay, retragerea apelor s-a înregistrat de 4 ori în ultima perioadă, în condițiile în care niciun uragan nu a existat prin zonă.

Înregistrările video sau fotografiile realizate pe coasta braziliană arată cum o maree puternică se produce și apa se retrage foarte mult. Toate acestea, în condițiile în care nu există niciun uragan în zona respectivă. Și atunci, întrebarea este: cum este posibil un astfel de fenomen și de ce a apărut tocmai acum?

%D0%B2%D0%B0%D1%83%D0%BA%D0%B5%D0%B0%D1%834%D0%BA%D0%B5%D1%835%D0%B54 - Fenomen misterios: Apele Oceanului Atlantic se retrag, deși prin zonă nu există uragane

Nimeni nu poate explica acest fenomen misterios și cu atât mai mult nu poate spune cu exactitate unde se duce apa din ocean în condițiile în care apar peste noapte zeci de metri de plajă.

Sursa earth-chronicles.com

 

loading...
2 Comments

2 Comments

 1. orion

  27 septembrie 2017 at 8:30

  Daca fenomenul este real,cautati-o in Antarctica.

 2. anonim

  27 septembrie 2017 at 11:36

  Este paradoxal faptul ca apele Oceanului Atlantic se retrag, tinand seama ca nivelul apelor este in continua crestere pe tot globul, datorita incalzirii globale.
  Singura explicatie ar fi ridicarea placilor continentale, dar aceasta ar fi insotita de cutremure, fapt ce nu se intampla.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top