The news is by your side.

Fenomen inexplicabil: În Antarctica a apărut o deschizătură uriașă și nimeni nu îi cunoaște originea

0

O gaură imensă, a apărut peste noapte, în mijlocul stratului de gheață din Antarctica. Fenomenul este inexplicabil pentru că nu se cunoaște și nici nu se poate explica modul în care această gaură a apărut.

Oamenii de știință încearcă să înțeleagă ceea ce se petrece în Antarctica. O gaură imensă, de mărimea Lacului Superior din Statele Unite ale Americii, sau de două ori teritoriul Elveției, a apărut brusc în Antarctica. Specialiștii încearcă să găsească o explicație logică, dar aceasta pare să nu existe.

Profesorul Kent Moore, de la Universitatea din Toronto, susține că această fisură nu are cum să apară din senin. Gaura este comparată cu un crater născut în urma prăbușirii unui meteorit. Dar în zonă respectivă nu poate fi vorba despre un asemenea fenomen. Cu toate acestea, rămâne întrebarea care se referă la originea sa.

Acestă anomalie nu a fost observată de niciun specialist pe teren, ci a fost detectată cu ajutorul imaginilor din satelit. Vremea extrem de nefavorabilă și precipitațiile abundente din acest moment al anului, întrețin misterul acestei găuri. Probabil că în clipa în care oamenii de știință se vor putea deplasa la fața locului, atunci vor putea elucida acest mister și astfel se va putea afla originea găurii.

Cu toate acestea, se speculează că gaura imensă este rezultatul încălzirii globale și în următorii ani astfel de fenomene se vor petrece tot mai des în stratul de gheață. De partea cealaltă, există anumiți oameni de știință care susțin că încălzirea globală nu este răspunsul acestui fenomen ciudat și inexplicabil.

Fenomen-Antarctica-620x264 Fenomen inexplicabil: În Antarctica a apărut o deschizătură uriașă și nimeni nu îi cunoaște originea

Este posibil, de asemenea, să fi survenit un proces de convecție, în care apa caldă și cu o salinitate mai mare se ridică spre suprafață, provocând topirea gheții pe o arie impresionantă, de zeci de mii de kilometri pătrați.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și