Fenomen incredibil pe planeta pitica: S-a aprins lumina pe Ceres!

0

Unul dintre subiectele interesante, care încearcă să fie elucidat de astronomi, are în centrul atenţiei planeta pitică Ceres. La prima vedere, se pare că pe planeta în cauză s-au aprins luminile, la propriu, iar acest fenomen este ridicat la rangul de fenomen aproape imposibil de elucidat.

 

După descoperirea sa, Ceres a fost considerat planetă, dar după aceea a fost reclasificat ca asteroid rămânând așa peste 150 de ani. Pe 24 august 2006, în urma unei rezoluții a Uniunii Astronomice Internaționale în care a fost schimbată definiția termenului de planetă, Ceres a primit statutul de planetă pitică.

Odată ce şi-a primit statutul de planetă, interesul specialiştilor a crescut considerabil. Dacă până în prezent s-a ţinut secret faptul că pe Ceres se întâmplă ceva bizar, odată cu lansarea sondei spaţiale ALBA, lucrurile tind să se normalizeze.

Este vorba despre numeroase lumini inexplicabile, care provin de pe această planetă. Luminile, de cele mai multe ori, sunt proiectate din craterele existente pe Ceres. Bineînţeles că specialiştii NASA au încercat să ofere o explicaţie neutră cu privire la acest fenomen pentru a nu aprinde imaginaţia bogată oamenilor. Ei au declarat presei că luminile de pe Ceres nu sunt altceva decât reflexia gheţii atunci când razele Soarelui mângâie planeta.

Sonda ALBA se află la o distanţă de 14.000 de kilometri deasupra solului planetei şi a reuşit să capteze numeroase imagini cu aceste lumini bizare. O nouă misiune se va desfăşura pe 6 iunie, când sonda spaţială se va apropia la circa 3.000 de kilometri de solul lui Ceres şi probabil că atunci misterul luminilor se poate elucida.

Explicaţia NASA nu este pe plăcut tuturor pentru că Ceres se află în centura de asteroizi dintre Marte şi Jupiter. Dacă razele Soarelui ar fi provocat asemenea lumini atunci când intrau în contact cu gheaţa, acest fenomen ar fi fost vizibil şi de pe alte planete din sistemul nostru solar. Culmea este că luminile nu se văd decât pe Ceres şi acest fapt pune la îndoială explicaţia NASA.

Şi atunci despre ce fenomen să fie vorba? Probabil că s-a aprins lumina pe Ceres fără ca noi să ne dăm seama prea bine!

Loading...loading...
S-ar putea să-ți mai placă și