Descopera lumea

Femeie astronaut: ”Extratereștrii vin peste noi”

În 1993, era ”back-up” pentru misiunea Mir-Altair, în 1996 a făcut prima vizită în spațiu, iar în 2001 a devenit prima femeie din Europa care ajunge pe Stația Spațială Internațională. După toate astea, lucrurile n-au mai fost la fel pentru Claudie Haignere.

Un reportaj publicat de UFOmania pe Youtube, ajuns deja la aproape un milion de vizualizări, prezintă o poveste mai puțin știută despre Claudie Haignere, prima femeie din Franța care a zburat în Spațiu.

I-au plăcut cărțile și s-a ocupat de studiu toată viața. Nu există domeniu despre care să nu știe să-ți spună câte ceva, dar parcă a fost atrasă ceva mai mult de stele, de planete și, în general, de necunoscutul altor lumi.

Tocmai d-aia și-a dorit atât de mult să facă parte din cel puțin o misiune spațială. I-a ieșit mai bine de atât, căci Claudie a vizitat Stația Spațială Internațională în 2001, devenind prima femeie europeană care ajunge acolo.

Numai că, vorba celor care nu citesc atât de mult, ”prea multă carte strică”. În 2008, a fost dusă de urgență la spital, după o criză care i-a speriat pe apropiați. A înghițit toate pastilele de prin casă și a început delirul:

”Pământul trebuie avertizat, omenirea are nevoie de informații. Extratereștrii vin peste noi”

Claudie Haignere - Femeie astronaut: ”Extratereștrii vin peste noi”

După tentativa de sinucidere, Claudie a intrat în comă. Și-a revenit miraculos, nu-și poate explica de ce a vrut să-și ia viața și nici de ce spunea de invazia extratereștrilor, iar acum conduce ”Cité des Sciences et de l’Industrie”, cel mai mare muzeu de știință al lumii.

loading...

A1.ro

loading...

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.