FEMEI CARE AU SCHIMBAT DESTINUL ROMÂNIEI

0

România a avut femeile sale celebre. Una dintre acestea a fost Doamna Chiajna. Ea era descrisă ca fiind o femeie energică, de mare voință, aprigă față de dușmani, cultă, dar fără scrupule față de dușmani și lipsită complet de moralitate și de pudoare.

Chiajna a fost fiica domnitorului Petru Rareș și soția lui Mircea Ciobanul, care a fost de două ori domnitorul Valahiei. Istoricul Constantin Giurescu descrie secolul al XV-lea ca fiind o epocă de mari tulburări. Ne referim la schimbări ale domnitorilor la scurte intervale, maziliri, intrigi, execuții, exiluri.

După moartea soțului său, ea devine o adevărată conducătoare. Fiul său urcă pe tron și are vârsta de 12 ani. Cu ajutorul mamei sale, tânărul domn s-a menținut pe tron nouă ani, în condițiile în care un voievod domnea un an sau doi.

În anul 1568, doamna Chiajna împreună cu fiul său, Petru cel Tânăr, au fost trimiși în surghiun, în Siria. Chiaja i-a supraviețuit fiului, încă 20 de ani, perioadă în care a intervenit în jocurile de culise pentru ocuparea tronului Valahiei.

Ana Ipătescu este una dintre eroinele istoriei României. În anul 1848, ea a electrizat masele strigând, moarte trădătorilor! Tineri, curaj, salvați libertatea.

După o primă căsătorie, în care soțul a încercat să-i ia toată zestre, Ana se recăsătorește cu Nicolae Ipătescu. Ana pătrunde în lumea ideilor politice revoluționare. Se spune că Ana a intrat în această luptă revoluționară pentru iubitul său, Nicolae Golescu, care făcuse parte din guvern și fusese arestat.

O poveste de dragoste cu urmări fericite pentru țara noastră. Ecaterina Teodoroiu a avut un destin tragic. După moartea fratelui său, Nicolae, se înrolează în război ca infirmieră și cercetaș.

A murit la vârsta de 22 de ani la Mărășești, împușcată în piept. A fost numită femeia ostaș. Regina Maria a fost un personaj fabulos. Frumoasă, cultă, îndrăzneață, un diplomat desăvârșit, alături de soțul său, regele Ferdinand, a luptat pentru România.
A fost numită regina soldat care și-a marginalizat fiul. Maria s-a logodit la 16 ani cu principele Ferdinand. Se căsătorește la 17 ani și primește în dar o cupă pe care scria, bine ai venit mireasă de Dumnezeu, aleasă spre a patriei cinstire. Ianuarie 1893.

Loading...

Regina Maria a avut împreună cu regele Ferdinand trei fete și doi băieți. În urma alianțelor matrimoniale a fost numită Soacra Balcanilor.

În timpul războiului, a fost soră medicală, alături de cei suferinzi. Ambasadorul Franței la București a spus că, la Palat există un singur bărbat, regina.

Odată cu venire fiului său la putere, a fost obligată să se autoexileze la Balcic. În anul 1938, când se afla în Germania, grav bolnavă, cere fiului său, Carol al II-lea, un avion pentru a ajunge în România. Acesta refuză. Hitler s-a oferit să-i pună la dispoziție un avion, însă, regina a venit cu trenul.

maria

Pentru că era foarte cald, țăranii, prietenii săi, aruncau apă rece pe tren pentru ca reginei să nu-i fie cald. Istoricii spun că, a fost cel mai emoționant mod de iubire și atașament, al unor oameni simpli și săraci. Regina a murit la scurt timp.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și