Fear Liath Mor sau omul gri, de peste 10 metri, din Scoția

Fear Liath Mor sau omul gri, de peste 10 metri, din Scoția

Zonele montane din Scoția sunt încărcate de mister și de fenomene stranii. Legende, iluzii colective sau povești, acestea fac deliciul pasionaților de mistere și lucruri incredibile.

Cu o înălțime de 1309 de metri, Ben MacDhui este cel mai înalt vârf din Cairngorms și cel de-al doilea cel mai înalt vârf din Scoția. Aici s-a născut o poveste despre un personaj sinistru, care bântuie întreaga zonă. Entitatea umanoidă, cunoscută în zonă drept „Fear Liath Mor”, adică omul înalt și gri, este personajul principal al relatărilor, celor care au avut curajul să se aventureze în miez de noapte prin zonele stâncoase ale Munților Cairngorms.

Fear Liath Mor, o poveste de 100 de ani

Fear Liath Mor sau omul gri a fost menționat pentru prima dată în 1925, în scrierile profesorului Norman Collie. El susținea că atunci când a coborât de pe munte, a zărit un personaj desprins din cărțile de povești. Profesorul susținea că un umanoid misterios s-a ținut după el în coborârea sa. Nu era un om obișnuit pentru că ”făcea pașii de 3 sau de 4 ori mai mari decât un om normal”.

Când a realizat că este în pericol, profesorul a rupt-o la fugă. A alergat circa 5 mile, până la Pădurea Rothiemurchus. După această întâmplare stranie, Collie s-a jurat că nu se va mai întoarce niciodată în acea pădure. Mai mult de atât, pentru siguranța aventurierilor, și-a prezentat povestea sa în fața membrilor Adunării Generale Anuale a Clubului Cairngorm.

La scurt timp după ce și-a făcut publică povestea, profesorul a primit o scrisoare de la  dr. A.M. Kellas prin care i se confirma experiența. Fratele lui Kellas, într-o aventură prin pădurile Muntelui Cairngorms, a văzut aceeași creatură imensă. În acest fel, s-a confirmat existența unui umanoid misterios în zonă și oamenii începuseră să intre în panică. Cine sau ce era această creatură înaltă și ce cauta prin acea zonă?

Întâlnirile au continuat

De-a lungul anilor, au existat numeroși oameni care au văzut ființa. În 1965, în zona respectivă, au fost descoperite urme de picior extrem de mari. Ele au fost atribuite acestei ființe misterioase, pentru că niciun animal nu putea lăsa asemenea urme.

Loading...

La începutul anilor 1990, un grup de trei bărbați a mers într-o expediție în Munții Cairngorms. Inevitabilul s-a petrecut și Fear Liath Mor le-a ieșit în cale. Bărbații au declarat că atunci când monstrul s-a apropiat de ei au simțit un sentiment de teroare. Ei au descris ființa ca fiind umană și non-umană. Avea trăsături și de om, dar și de animal, ceea ce înseamnă că era sau este un hibrid.

Fear Liath Mor

Întâlniri de acest gen au mai fost raportate. Mulți oameni au văzut sau au simțit prezența unui monstru în acele păduri. Interesant este faptul că niciodată nu s-a petrecut niciun incident. Monstrul doar observă oamenii și nu i-a atacat niciodată.

Pe această temă s-au născut numeroase controverse. În mod normal, nu ar trebui să existe o asemenea creatură. Ea nu are ce să caute și cum să trăiască în niciun loc de pe Terra, dar cu toate acestea, există în pădurile din Scoția. Nimeni nu poate spune cu exactitate cărei specii aparține și nici dacă este vorba despre un animal sau un om.

loading...

Related posts