Fatima, apariția Fecioarei Maria și miracolul văzut de 70.000 de oameni

Fatima, apariția Fecioarei Maria și miracolul văzut de 70.000 de oameni

Secretul de la Fatima sau profețiile despre viitorul omenirii sunt atributele unei întâmplări extraordinare, când Fecioara Maria a coborât din ceruri. Ea li s-a arătat a trei copii portughezi, cărora le-a spus mai multe secrete despre viitorul omenirii.

Acest eveniment este unul dintre cele mai importante pentru creștinism, pentru că Fecioara Maria și-a făcut apariția în fața celor trei copii. A comunicat cu ei și le-a spus cele trei secrete. Două dintre ele au fost făcute publice, în timp ce al treilea este ascuns la Vatican.

Primul contact de la Fatima

În ziua de 13 mai 1917, trei copii oarecare erau cu vitele la păscut. Vremea era frumoasă și cerul senin, dar dintr-o dată la orizont au apărut niște nori negri. Copiii au realizat ca este vremea să plece acasă, pentru ca urma o furtună mare. Dintr-o dată a început să fulgere și atunci s-a produs miracolul. Unul dintre cei trei a văzut o doamnă care stătea pe crengile unui copac.

Această primă întâlnire a fost una scurtă. Doamna le-a spus că vine din ceruri și pe data de 13 ale lunii următoare să vină în același loc pentru a mai vorbi cu ea.

Întâlnirile aveau loc numai în ziua de 13

Luna următoare, copiii s-au prezentat la pomul cu pricina și Fecioara Maria s-a ținut de cuvânt. Ea și-a făcut apariția și le-a dat numeroase informații celor trei(Lucia dos Santos, Jacinta și Francisco Marto). Toate aceste informații s-au transformat în profeții și în prezent sunt cunoscute sub numele de Secretele de la Fatima sau Profețiile de la Fatima.

rp_Fatima-children.jpg

Loading...

Întâlnirile au continuat să se petreacă în fiecare zi de 13 a lunii. Singura excepție a fost în luna august 2017, când copiii au fost ținuți închiși în casă de administratorul Vila Nova de Ourem Artur de Oliveira Santos pe motiv să le dezvăluie secretu lor. În acea lună, întâlnirea s-a petrecut în ziua de 15, nu la pomul obșnuit, ci într-un loc numit Valinhos.

Odată ce secretul a fost destăinuit, cei trei copii nu mai mergeau singuri la întâlniri. Interesant este că nimeni altcineva nu o putea vedea sau auzi pe Fecioara Maria. Cu toate acestea, oamenii aveau credință și mergeau la întâlniri. Ei îngenuncheau și așteptau un miracol.

Miracolul de la Fatima

La data de 13 octombrie, ziua în care „Fecioara“ a promis un „miracol“ s-au adunat în esplanada sălbatică de la Fatima aproximativ 70.000 de oameni. Toți așteptau cu sufletul la gură să vadă ceea ce se va întâmpla. Sceptici, credincioși, intelectuali și țărani, oamenii s-au adunat necondiționat la Fatima ca să vadă miracolul Fecioarei Maria.

Potrivit Luciei dos Santos, în acea zi a fost cea de-a patra întâlnire. Fecioara s-a prezentat ca fiind „Doamna Rozariului” și le-a făcut copiilor prima profeție. Le-a spus că războiul(Primul Război Mondial) se va termina curând și oamenii se vor întoarce acasă.

Lucia i-a cerut Fecioarei Maria să-i vindece pe bolnavii care se aflau la Fatima în acea zi. Ea i-a spus că îi va vindeca doar pe cei care și-au cerut iertare pentru păcatele lor. În acea zi, Fecioara le-a cerut copiilor să construiască o capela în numele ei. Imediat după această cerință s-a ridicat la cer și atunci s-a produs miracolul. Cerul s-a deschis și un disc de lumină (pe vremea aceea s-a presupus a fi Soarele) se mișca ăn toate părțile și trimitea fascicule de lumină spre pământ. Spectacolul a durat circa 10 minute și oamenii de la sol erau fascinanți de miracolul de la Fatima.

Aceasta a fost ultima apariție a Fecioarei Maria. Fatima a devenit un important loc de pelerinaj, unde se duc anual zeci de mii de credincioși.

Ce a apărut pe cer în acea zi?

Soarele?

Analizând acum ceea ce s-a petrecut la Fatima, putem spune că este puțin probabil ca Soarele să fi dansat pe cer. Dacă acest eveniment s-ar fi petrecut Sistemul Solar nu mai exista în clipa de față și cu atât mai puțin oamenii.

Fenomen cosmic?

În acel moment, directorul Observatorului Astronomic de la Lisabona a declarat jurnaliștilor ziarului O Seculo că „Dacă ar fi un fenomen cosmic, observatoarele astronomice l-ar detecta cu exactitate.” Singura problemă este că în acea zi niciun fenomen cosmic nu a fost înregistrat.

Ce s-a întâmplat de fapt în acea zi la Fatima? S-a vehiculat că cei 70.000 de oameni să fi avut o halucinație colectivă. Pentru a spulbera această teorie există o fotografie din acea zi, în care se poate vedea un disc cenușiu pe cer.

fatima

Un OZN?

Dr. Fina D’Armada și istoricul portughez Joaquim Fernandes au fost primii care au analizat fenomenele de la Fatima într-o manieră modernă. Ei au sugerat, în cartea „Intervenția extraterestră la Fatima”, că ceea ce au văzut oamenii în acea zi pe cer a fost un OZN.

Această concluzie a fost trasă în urma cercetării mărturiilor oamenilor, care au fost prezenți în acea zi la miracol. Ei au descris obiectul ca fiind metalic și lucios. Se mișca cu viteză foarte mare în toate părțile și trimitea spre sol raze de lumină în diferite culori. În cele din urmă, obiectul a devenit transparent și oamenii au putut să vadă în interiorul OZN-ului trei ființe. Una dintre ele era Fecioara Maria. Acest fapt s-a interpretat ca fiind Sfânta Familie.

loading...

Related posts