Take a fresh look at your lifestyle.

Fapte mai puțin cunoscute despre Cartea Egipteană a Morților

În Egiptul Antic, oamenii erau înmormântați după tradiții specifice, iar sufletele lor erau ghidate în lumea de apoi cu ajutorul unor incantații și vrăji din Cartea Morților.

Cartea Morților este numele modern dat unui vechi text funerar aparținând Egiptului Antic care a fost folosit de la începutul noului Imperiu (în jurul anului 1550 î.Hr.) până în jurul anului 50 î.Hr.

Cartea morților a fost unul dintre cele mai importante texte vechi din Egipt. Aceasta a fost mai mult de o carte, a fost o colecție de texte esoterice, cu ajutorul cărora sufletul putea pătrunde în lumea de apoi și putea să găsească lumina cât mai repede.

Cartea Morților, un manuscris incredibil

Numele egiptean pentru această carte a fost rw nw prt m hrw. Traducerea acestui titlu este Cartea care va scoate lumina. Nu se știe motivul pentru care a fost numită Cartea Morților, dar în Egiptul Antic, acest manuscris, nu a fost niciodată asociat cu morții, ci cu drumul sufletelor spre lumină.

Cartea celor morți a fost o colecție de vrăji magice care au fost create pentru a ajuta o persoană moartă să treacă Duatul și să intre în viața de după moarte.

Pentru o perioadă de mai bine de 1000 de ani, această culegere de texte a fost folosită doar de preoții egipteni. Ei erau singurii care aveau dreptul să citească textele. Un alt lucru extrem de important este că aceste incantații trebuiau citite pe o anumită intonație pentru a avea efectul scontat.

Loading...

În tot acest timp, unii oameni din vremurile demult apuse, și-au comandat propria lor carte. În acest fel, au apărut numeroase versiuni ale Cărții Morților, motiv pentru care originalul s-a pierdut.

Cartea Morților a  apărut pentru prima dată în orașul Teba. Potrivit istoricilor, prima carte a apărut la începutul celei de-a doua perioade intermediare, în jurul anului 1700 î.Hr.

Inițial, Cartea Morților a fost folosită de familiile regale, dar odată cu trecerea anilor, tot mai mulți oameni au avut acces la anumite texte din carte.

Book-of-Dead-Egypt

Potrivit egiptologilor, s-au descoperit circa 192 de vrăji. Se spune că textele magice erau mult mai multe la număr, dar se pare că acestea au dispărut pentru totdeauna.

Se crede că ultima utilizare a  acestei cărți a  fost în secolul I î.Hr., după care nu a mai fost folosită niciodată și s-a transformat, în zilele noastre, într-o carte oarecare.

loading...

Comentariile sunt închise.