Istorie

Fapte inetresante despre cum era viata in primul secol

0views

De cele mai multe ori cărțile de istorie omit să prezinte unele aspecte ale vieții pe care au dus-o strămoșii noștri. Informațiile, de cele mai multe ori, sunt incomplete, eronate și nu fac altceva decât să creeze o perspectivă distorsionată. Acestă viziune eronată mai este alimentată și de miile de filme de duzină produse la Hollywood, care nu fac altceva decât să manipuleze adevărul despre ceea ce se întâmpla cu adevărat în trecut.

Pentru a face lumină, cu privire la cum arăta lumea chiar la începuturile calendarului, am cules o serie de elemente specifice, care demonstrează cum era lumea chiar în secolul întâi.

1. Roma, cel mai mare oraș din lume. Roma a fost orașul cu cei mai mulți locuitori din lume. Se estimează că aproximativ 1 milion de oameni trăiau în Roma antică în secolul I.

2. Populația Pământului număra 230 de milioane de locuitori. Această cifră este greu de estimat, dar în urma unor simulări s-a ajuns la această concluzie. În comparație cu zilele noastre, populația Terrei din acele vremuri era chiar nesemnificativ de mică.

3. Căsătoriile erau aranjate. Inițial o căsătorie se desfăşura în 2 etape. Atunci când fata avea în jur de 12 ani, tatăl ei se înțelegea cu viitorul ginere și abia când fata se muta la soțul ei, ani buni mai târziu, se considera căsătoria validă.

Loading...

4. Recensământul din China. Primul recensământ din lume a fost efectuat în China în timpul dinastiei Han. Atunci China avea o populație de 57671400 de oameni.

5. Primele automate. Este vorba despre inventarea primelor automate de la care se putea cumpăra apă sfințită. Bineînțeles că aceste automate erau rudimentare, dar invenția reprezenta un fapt important pentru vremea respectivă.

6. Gladiatorii erau precum niște actori de la Hollywood. Chiar dacă pare greu de crezut, gladiatorii erau priviți precum niște vedete. Aveau diverse privilegii mai ales după câștigau mai multe meciuri în arenă.

roma antica

7. Mortalitatea infantilă era foarte mare. În primul secol doar 75% dintre copii atingeau vârsta de 1 an și circa 50% mureau până la vârsta de 10 ani. Atunci când o familie nu putea să-și întrețină copilul, îl abandonau pe strada pentru ca altcineva să-l adopte.

loading...