The news is by your side.

Fapte incredibile despre corpul uman

0

Corpul uman este o mașinărie impresionantă ale cărei mistere nu au fost descoperite pe deplin. Odată cu progresul tehnologic se efectuează tot mai multe descoperiri ale funcțiilor corpului uman, care astfel devine, în opinia celor mai mulți dintre specialiști, un lucru care tinde spre perfecțiune. Iată cele mai misterioase lucruri despre corpul uman:

Mâinile pot avea propria lor viață

Nu este vorba despre un film de groază, ci despre o boală ciudată a creierului care face ca mâinile să nu mai poată fi controlate, acţionând astfel singure. Cu alte cuvinte, mâinile unui astfel de pacient efectuează diverse acțiuni fără ca ele să fie controlate cu ajutorul creierului. Această afecțiune se datorează deteriorării loburilor creierului și este extrem de rară.

Supraviețuire fără organe

Se pare că viața este posibilă și după ce ai pierdut o foarte mare parte din organe. Chiar dacă corpul uman pare fragil, el este mai puternic decât s-a crezut pentru că poate să supraviețuiască fără splină, stomac, un rinichi, un plămân, 75-80% din ficat, sau chiar fără intestine.

Erecția după moarte

Un bărbat care moare stând pe burtă sau în picioare va avea o erecție puternică. Cum este posibil acest lucru? Atunci când intervine moartea, fluxul sanguin încetează, dar gravitația împinge sângele în extremitățile corpului și astfel erecţia este iminentă.

Atacul de cord

Conform statisticilor, cele mai multe atacuri de cord se produc lunea. De ce? Pentru că cei mai mulți oameni consumă alcool în weekend și astfel lunea devine cea mai neagră zi din viața unui om.

corpul-omenesc Fapte incredibile despre corpul uman

Celulele moarte

În fiecare zi în corpul uman se petrec numeroase reacții. De exemplu, fiecare om pierde în medie pe zi aproximativ 3 milioane de celule, dar aceasta nu este o problemă pentru că în organism se nasc tot atâtea doar într-o singură zi.

Părul

Singura modalitate de a distruge părul uman este prin ardere. Niciun proces chimic nu poate distruge firul de păr. Vă imaginați cât de puternic este?

Denivelarea deasupra buzei

Oamenii au o denivelare sau un filtru deasupra buzei superioare. Încă nu s-a determinat care este rolul acestui filtru, doar că permite ca buza superioară să fie mișcată în diferite poziții. Grecii antici credeau că acest filtru este unul dintre cele mai interesante părți ale corpului uman. Oare de ce?

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și