Take a fresh look at your lifestyle.

FANTOMELE, REFLECTAREA GÂNDURILOR ÎN REALITATE

0

Alexandr Aksakov, cercetător, a susținut teoria conform căreia fantomele sunt oglindiri ale creierului, o reflectare a gândurilor. În timpul ședințelor de hipnoză și spiritism el a surprins pe pelicula fotografică imaginea unor spirite.

Ludmila Baranova, medic la unul dintre cele mai mari spitale moscovite, a realizat sute de fotografii cu bolnavi aflați în comă. Imaginile surprinse sunt șocante. Siluete translucide cu înfățișarea subiectului lângă trupul bolnavului. În momentul dintre viață și moarte, creierul generează impulsuri electrice numite unde cerebrale. Acestea pot fi captate cu ajutorul aparatului de fotografiat dar nu și cu ochiul liber.

Halucinațiile și fantomele

Cercetările în acest sens au fost extinse în anii 70, atunci când psihiatrul Ghenadi Krohalev a introdus un mic aparat foto într-o mască utilizată la scufundări, pe care a așezat-o pe fața bolnavilor. În una din notele sale, medicul scria, pacientul urlă, are halucinații, un elan înfricoșător îl atacă. După ce a fost developat filmul au putut fi observate imagini cu un elan.

Conform mărturiilor fiicei lui Krohalev, după moartea acestuia, agenți KGB s-au prezentat la biroul tatălui său de unde au ridicat sute de fotografii realizate de tatăl său în cadrul unor experimente.

Cercetările din anii 90

În anii 90, cercetătorii americani au realizat experimente cu mai mulți subiecți care timp de mai multe minute trebuiau să se concentreze asupra unui obiect. Aparatul foto era îndreptat spre ochii subiectului. În fotografii au apărut imaginile obiectelor asupra cărora se concentraseră subiecții.

Loading...

Arhiva KGB și fantomele

Una dintre cele mai faimoase fotografii ale unei fantome a fost realizată în anul 1936, în castelul Norfolk. Mai mulți reporteri care se aflau în interiorul castelului pentru un reportaj au fotografiat fantoma lui Lady Dorothy, cea de a doua soție a lordului, care a murit în condiții tragice.

Fiind acuzată de adulter ea a fost închisă în una din camerele castelului, până la moartea sa. În Piața Roșie din Moscova se află una dintre cele mai controversate clădiri care a fost construită în anul 1803, de contele Nicolai Șeremetiev.

fantome

Clădirea a avut ca scop adăpostirea oamenilor săraci, invalizi, bolnavi. Oamenii străzii, muribunzii erau aduși în această clădire pentru a-și da sufletul. Se spune că sufletul lor bântuie și astăzi clădirea. În prezent, în clădire își are sediul Institutul de Medicină de Urgență din Moscova. Specialiștii care lucrează la acest institut sunt convinși că sufletele celor morți bântuie clădirea.

În arhivele KGB a fost descoperit un raport cu privire la evenimente stranii care s-au produs în clădire. De la gemete, urlete la apariții stranii pe holurile clădirii.

Muzeului Iulia Hașdeu și fantomele

Jenica Turcu este directorul Muzeului Iulia Hașdeu. Într-un interviu, aceasta a vorbit despre existența unor înregistrări pe care le-au surprins camerele video în subsolul clădirii. Pe film se pot observa trei sfere luminoase care plutesc dintr-un colț în altul în interiorul subsolului. Mai mult, un pian stricat care a aparținut Iuliei Hașdeu a început să cânte sub privirile mai multor vizitatori care au declarat, clapele pianului se mișcau miraculos ca și cum o forță invizibilă acționa asupra lor.

Unii cercetători consideră că s-a produs un fenomen de halucinație colectivă, la fel ca și atunci când au auzit vocea Iuliei care venea de undeva din camera ei.

15 Fotografii Inexplicabile Cu Fantome

 

Acestea sunt 15 fotografii ciudate cu fantome!

loading...