The news is by your side.

FANTOMELE OCEANELOR

0

Liubov Orlova este un vas care de mai bine de trei ani se aflat în derivă în apele Atlanticului. În 2013, pachebotul Liubov Orlova părăsește un port din Canada cu destinația Santo Domingo. Vasul avea peste 40 de ani vechime și armatorul a dispus demolarea lui, după ce fusese abandonat în anul 2010, într-un port canadian.

Lucrurile au scăpat de sub control, în momentul în care s-a produs o furtună puternică și remorcherul care asigura transportul s-a defectat, iar pachebotul a fost lăsat în apele oceanului, plutind în derivă.

A fost trimis un alt remorcher care a încercat să tracteze pachebotul, dar și de această dată misiunea a fost un eșec. La scurt timp, pachebotul a dispărut de pe ecranele radarelor.

Pachebotul este înțesat cu șobolani care sunt deosebit de violenți. După acest incident, pachebotul a fost văzut pentru ultima oară, plutind în derivă către Europa.

Relatări privind existența unor vase fantomă care ar bântui mările și oceanele lumii există de multe secole. Granița dintre realitate și ficțiune a devenit atât de neclară, încât nu se mai poate face o diferență.

Poveștile din vechime se bazează pe fapte reale. Astfel de vase există. Mărturie în acest sens sunt marinarii și fotografiile pe care aceștia le-au făcut.

Despre celebra corabie Olandezul Zburător se spune că i-a fost interzis accesul în orice port din cauza unei molimi care atinsese echipajul.

În secolul al XIV-lea, ciuma ucisese 30% din populația Europei. Ciuma fusese adusă în Europa de marinarii unei corăbii care venea din Asia și măsurile erau draconice.

Olandezul Zburător a ajuns să plutească în derivă, cu cadavrele marinarilor la bord, stârnind groaza altor marinari.

În anul 1872, este descoperită brigantina Mary Celeste plutind în derivă în largul coastelor portugheze. Mitul devine realitate. Vasele fantomă există.

La bord nu se afla nici un marinar, lucrurile erau în dezordine, dar încărcătura pe care o transporta era întreagă. Ipoteza unui act de piraterie a fost exclus.

Lipseau sexantul, barca de salvare, cronometrul marin și jurnalul căpitanului. Indiciile arătau că nava fusese părăsită în grabă.

Ourang Medan este un vas cu o istorie misterioasă. A fost descoperit în anul 1947, plutind în derivă în oceanul Indian, de către două vase americane.

Ceea ce aveau să descopere marinarii americani avea să fie una dintre cele mai terifiante experiențe. Toți membrii echipajului, inclusiv animalele, erau morți. Cadavrele nu prezentau urme de violență.

În momentul în care marinarii americani au urcat la bord, un incendiu devastator avea să izbucnească în cală. La scurt timp, vaporul a făcut explozie și s-a scufundat.

piramida-ocean FANTOMELE OCEANELOR

Vasul Octavius a fost descoperit în anul 1775, în apropiere de Groenlanda. Întregul echipaj al vasului era înghețat și conservat, ca și cum expunerea la o temperatură joasă s-a produs brusc. Căpitanul era congelat, așezat pe un scaun, în timp ce scria în jurnal.

Ultimile însemnări datau din 1762, ceea ce însemna că vasul plutise în derivă 13 ani.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și