Bizar

FANTOMELE CARE BÂNTUIE MĂRILE ȘI OCEANELE LUMII

Se spune că marile și oceanele sunt un univers bântuit de fantome. Apariții surprinzătoare ale unor nave sau ambarcațiuni care străbat oceanele fără echipaj. Multe dintre aceste apariții depășesc logica.

Insula Bouvet este una dintre cele mai izolate zone. Este situată în oceanul Antarctic, între Antarctica și Africa. Are 30 kilometri pătrați și este deținută de Norvegia. În anii 50, oamenii de știință sud africani au început explorarea insulei.

Aveau să descopere ceva care i-a intrigat. Este vorba despre o barcă care plutea în derivă într-o lagună. Barca nu prezenta indicii cu privire la cine și în care scop utilizase barca.
Cum a ajuns barca într-un loc atât de izolat, rămâne un mister. Prin apropierea insulei nu trece nicio rută comercială.

În anul 1979, cinci bărbați au plecat din insula Maui într-o expediție de pescuit într-o barcă cu motor numită Sarah Joe. La scurt timp după ce au plecat pe mare, o furtună puternică a măturat regiunea, iar contactul cu barca s-a întrerupt. După ce furtuna s-a oprit, o expediție a pornit pe urmele bărcii, dar căutările au fost fără succes.

Zece ani ani târziu, un biolog care făcea cercetări pe insula Marshall a descoperit barca și alături de ea un mormânt în care era un maxilar uman. Radiografiile dentare au dovedit că maxilarul aparținea unuia dintre membrii echipajului.

Barca ajunsese la o distanță de peste 3000 de kilometri. Ce s-a întâmplat cu membrii echipajului rămâne un mister, la fel și cu mormântul săpat în apropierea bărcii.

În anul 1931, cargobotul SS Baychimo a rămas blocat în gheață în apropierea coastei nordice din Alaska. Echipajul a părăsit nava pentru a aduce ajutoare. Când s-au întors două zile mai târziu, nava blocată dispăruse. Câteva luni mai târziu, nava a fost observată într-o altă zonă din Alaska. Recuperarea ei a fost întreruptă de un viscol puternic.

După ce viscolul s-a potolit, echipa de intervenție s-a deplasat pentru a continua intervenția. Nava dispăruse din nou. În deceniile care au urmat, nava a fost văzută în diferite locuri din Alaska. Ultima sa apariție a fost semnalată în anul 1969, la 38 de la dispariție, în mare Ciukotsk.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top