Mistere

Fantoma trenului care l-a transportat pe Lincoln spre locul de veci isi face aparitia in fiecare an

De foarte multe ori am auzit despre case bântuite sau chiar despre nave sau maşini fantome, dar de ce să nu existe şi trenuri fantomă?

Unul dintre cele mai impresionante trenuri fantomă este chiar trenul cu care a fost transportat Abraham Lincoln spre locul de veci. Pe 4 aprilie 1965, corpul fostului preşedinte al Statelor Unite ale Americii, a fost transportat cu un tren oarecare spre locul în care urma să fie înmormântat, Springfield, Illinois.

Dacă Lincoln parcursese traseul din Springfield, Illinois în Whasinghton cu câteva luni înainte să ajungă președinte, de data aceasta trenul s-a întors pe acelaşi traseu, efectuând numeroase opriri pentru că publicul să aducă omagiile finale unuia dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani.

Există o poveste bizară care susţine  ori de câte ori trenul se oprea în diverse locaţii, ceasurile tuturor încetau să mai bată şi porneau abia în momentul în care trenul se punea în mișcare.

Pornind de la aceste fapte, după 1965, un tren fantoma călătorește în fiecare an pe data de 4 aprilie pe acelaşi traseu. Martorii oculari au susținut de-a lungul timpului ca trenul fantomă se poate auzi de la kilometri distanță şi circulă cu o viteză redusă. Impresionant mai este faptul că în tren se pot zări soldaţi americani îmbrăcaţi în uniforme albastre şi un coșciug care seamănă izbitor de mult cu cel în care fusese transportat Lincoln. Acest tren fantomă se pare că nu ajunge niciodată la destinație ca şi cum timpul şi spaţiul s-ar opune pierderii unei persoane atât de importante.

tren fantoma - Fantoma trenului care l-a transportat pe Lincoln spre locul de veci isi face aparitia in fiecare an

Un fum dens şi o siluetă bine definită a trenului se pot observa în fiecare dată de 4 aprilie a fiecărui an pe liniile ferate. Unii martori susţin că şi acum când trenul se oprește în diversele locaţii, ceasurile de la mâna curioșilor încetează să mai funcționeze.

loading...

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top