Descopera

FACTORUL AL TREILEA OM SAU ÎNGERUL PĂZITOR?

Vă prezentăm câteva întâmplări în care oameni ajunși la extremă au fost ajutați să supraviețuiască de către entități misterioase care i-au încurajat să reziste și să trăiască. În 1916, în timpul unei expediții Trans-Antarctice, trei persoane a căror vas fusese prins de ghețuri, au pornit pe jos spre o bază a vânătorilor de balene.

Unul dintre ei era Ernest Shackleton, un explorator celebru.În jurnalul său el spune că au parcur un traseu epuizant de 36 de ore, printre ghețari și că tot timpul au avut senzația că în grupul lor, de trei persoane, a mai fost o a patra persoană.  De-a lungul vremii, multe persoane care se aflau în pericol, au vorbit despre un alt cineva care i-a călăuzit și i-a ajutat să supraviețuiască.
Unii vorbesc de ajutorul divin, de un înger păzitor, de o prezență fantomatică, dar toți sunt de acord că această entitate i-a ajutat să supraviețuiască.

Același sentiment îl au și unii alpiniști care escaladează munții înalți, luptându-se cu zăpezile sau aerul rarefiat. În 1933, exploratorul englez Frank Smythe a urcat pe Everest, într-o expediție epuizantă. Toți ceilalți din echipa sa au rămas în urmă, învinși de vântul cumplit și de zăpezi. El a continuat ascensiunea dar când mai avea 300 de metri până la vârf a căzut epuizat.
Mai târziu, el vorbește despre un camarad care i-a fost alături și cu care a vrut să împartă un baton de glucoză.

Senzația că este cineva alături de mine, povestește el, a fost foarte puternică. Nu am fost singur și totuși colegii săi renunțaseră de mult la ascensiune. La fel de impresionat este cazul lui Ron DiFrancesco, care lucra la etajul 84 al unuia dintre turnurile gemene, distruse în 11 septembrie 2001. În ciuda șanselor mici el a reușit să coboare 80 de etaje. El susține că tot timpul a fost însoțit de o voce care îl îndemna să continue coborârea.

Al treilea om, așa cum a fost denumit fenomenul de către specialiști, intervine în momente extreme pentru anumite persoane, ajutându-i să supraviețuiască. Fenomen paranormal sau un proces mental explicabil pe baze științifice?
Cercetătorul Geiger și-a petrecut cinci ani printre persoane care au trăit acest fenomen și afirmă că și unele persoane non-religiase sau sceptice au trăit astfel de stări.

În acest caz, crede el, nu e vorba despre halucinații. Acestea sunt percepute ca o pierdere a ordinii, ceva tulburător care crează spaimă și confuzie. În cazul nostru, este vorba despre un ajutor plin de sens, ceva orientat spre un sens pozitiv, într-un mod ordonat și coerent. Un fenomen atât de straniu a dat naștere la multe discuții și speculații. Să nu uităm faptul că unii copii au un prieten imaginar cu care comunică, se joacă.

loading...

Sunt cercetători care vorbesc în acest caz despre bicameralism. Mintea, în opinia lor, are două compartimente, unul care dă comanda și altul care o execută. În operele homerice, personajele ascultă mereu de glasul zeilor, voci care vin din exterior.
Să fie sindromul celui de al treilea om o dovadă a minții bicamerale?  S-ar părea că unii dintre noi, în momente critice, avem capacitatea de a ne ajuta prin acest personaj, benefic pentru noi, în astfel de situații.

Benjamin Franklin vorbea despre trei lucruri deosebit de tari. Acestea sunt oțelul, diamantul și cunoașterea de sine. Rămân încă multe lucruri neelucidate despre noi, oamenii, mintea și trupul nostru. Dar dacă fenomenul mai susmenționat este de ordin divin. Există îngerii păzitori?

Fiecare zodie are îngerul său păzitor. Pentru nativii din berbec îngerul păzitor este cel al curajului, care le dă forța de a merge mai departe. Taurii sunt ocrotiți de îngerul răbdării care îi face mai puțin materialiști și mai puțin fixați în opiniile lor, care sunt câteodată fără fundament.

inger - FACTORUL AL TREILEA OM SAU ÎNGERUL PĂZITOR?

Gemenii primesc puteri de la îngerul gândurilor pure. Ei văd soluții simple la probleme grele. Racii sunt îndrumați de îngerul grijii pentru alții. Primesc înmiit pentru acest lucru. Îngerul leilor este cel al puterii controlate, care îi face mai puțin agresivi. Îngerul virtuții îi face pe cei din fecioare mai puțin critici. Cei din balanță au dorințe distructive. Îngerul dorințelor constructive îi face să fie echilibrați.

Scorpionii transformă mânia în compasiune cu ajutorul îngerului compasiunii. Săgetătorii aduc iubirea divină cu ajutorul îngerului iubirii. Capricornii pot primi de la înger puterea divină. Vărsătorii sunt dominați de puterea adevărului. Peștii pot face diferența între credință și cunoaștere.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top