Factorii care distrug societatea actuală sunt similari cu cei care au distrus Roma antică

Factorii care distrug societatea actuală sunt similari cu cei care au distrus Roma antică

Un război civil este inevitabil în Europa în următoarele decenii. Este avertismentul șocant al istoricului belgian David Engels de la Universitatea liberă din Bruxelles.
„În 20 sau 30 de ani, Europa va deveni un stat autoritar sau imperial, vor urma războiul civil și descompunerea”.

David Engeles spune încă din 2011 că Europa se îndreaptă spre un regim autoritar. În ultima vreme, însă, e de părere că acest proces s-a accelerat din cauza crizei migranților.

„Mă aștept la un război civil care va forța mari schimbări sociale și politice în Europa. E, fie că vrem sau nu, o situație asemănătoare cu decăderea republicii Romane în primul secol înainte de Hristos.”

Engels crede că situația din Europa zilelor noastre prezintă similarități incontestabile cu Roma lui Iulius Caesar.

Chiar și factorii care distrug societatea sunt asemănători: decăderea familiei și a valorilor tradiționale, individualismul, explozia fundamentalismului și o creștere masivă a ratei criminalității.

Engels spune că în Europa există în acest moment o ruptură majoră între oligarhia care conduce Uniunea Europeană (clasa senatorială) și liderii populiști (comparați cu Publius Clodius Pulcher) care cer să li se asculte glasul în numele poporului.

Loading...

Chiar dacă valul fără precedent de imigranți i-a adus pe poziții de forță pe politicienii de dreapta precum Marine Le Pen și Geert Wilders, Engels susține că sunt și alți factori care îndreaptă societatea europeană spre dezastru. Mișcările actuale de populațiesunt numai un simptom al situației actuale, mai sunt și altele- o mixtură stranie de cosmopolitism, îndoială de sine, calcul meschin, materialism și rea voință.

Chiar dacă susține că războiul civil e inevitabil, Engels susține că acesta nu va îmbrăca forma unui conflict militar tradițional, pentru că populația europeană nu e militarizată, scrie EVZ.

Factorii care distrug societatea

Engels spune că va fi o situație de genul zonelor „no go”, în care nici poliția, pompierii sau ambulanțele nu îndrăznesc să intre.

Drept exemplu, Engels vorbește de cele 5o de zone „no go” din Suedia sau de cartierul Moulenbeek din Bruxelles unde teroristul Salah Abdeslam a găsit refugiu când era căutat de poliție.

loading...

Related posts