EXTRATERESTRII, MANIPULARE SAU REALITATE?

EXTRATERESTRII, MANIPULARE SAU REALITATE?

Modelul sociopsihologic al fenomenelor OZN este o teză conform căreia indivizii se pot influența mutual în privința existenței extratereştrilor. Cu alte cuvinte, extratereștrii nu exista, iar omenirea este manipulata prin diverse mijloace pentru a crede contrariul. Această teză susţine existența manipulării în masă. În fapt, avem de-a face cu halucinații, amintiri false, unele dintre acestea induse chiar de comunitatea ştiinţifică sau media.

Această teorie a fost lansat în anul 1977, de Michel Monnerie, odată cu publicarea cărţii, Și dacă OZN-urile nu exista?

Pe de altă parte, americanii au constituit mai multe comisii care au avut ca rol analiza fenomenelor extraterestre în cadrul unor proiecte precum, Grudge, Book Blue sau Condon. Rapoartele întocmite de specialiştii implicați au concluzionat că OZN-urile sunt în realitate, de concepție umană sau sunt fenomene meteorologice sau astronomice.

Conform acestor specialişti, percepţia descrisă este o construcție cognitivă. Martorii au viziuni, halucinații sau probleme psihologice. În toată această isterie, media joacă un rol decisiv.

În noiembrie 1973, cinci persoane s-au prezentat la redacţia ziarului belgian De Standaard cu mai multe fotografii în care erau surprinse imagini cu obiecte zburătoare. Ziariştii au publicat fotografiile și susţineau ideea unei invazii extraterestre. În rândul cititorilor, s-a creat o adevărata panica. Mai târziu, s-a dovedit că fotografiile erau trucate.

În anul 1942, deasupra orașului Los Angeles au fost observate mai multe obiecte zburătoare. De teama unui atac al japonezilor, americanii au trimis câteva avioane de vânătoare. După această întâmplare, unii au susținut că a fost vorba despre Ozn-uri, alții au susținut că a fost vorba despre apariţia unor sfere colorate ca urmare a unor fenomene meteorologice.

În anul 1947, Kenneth Arnold, aviator american, a declarat că în timpul unui zbor, a observat mai multe obiecte zburătoare de origine necunoscută, care aveau forma unor farfurii. Scepticii au declarat că Arnold a avut halucinații și în realitate, obiectele misterioase erau pelicani albi.

În anul 1947, avea să se producă la Roswell, SUA, un incident care în opinia unora a făcut istorie, pentru alții, a fost o grosolană manipulare. S-a scris ca în apropiere de Roswell s-a prăbușit un OZN și au fost recuperate, pe lângă epava și cadavre ale extratereştrilor.

Autoritățile americane, în prima fază, au susținut ipoteză conform căreia ar fi fost vorba despre un OZN. Ulterior, au declarat că ar fi fost vorba despre un balon-sondă din cadrul proiectului Mogul. Aceste baloane au fost utilizate în timpul războiului rece, pentru a testa în atmosfera înaltă efectele testelor nucleare.

În anul 1969, Jimmy Carter, viitorul preşedinte al SUA, s-a prezentat la autoritățile din Oklahoma pentru a semnala că a fost martor ocular la apariţia unui OZN. Ca răspuns la afirmaţiile lui Carter, autoritățile au transmis că a fost vorba despre imaginea planetei Venus care era înconjurată de un halo.

limbă universală

În anul 1969, Buzz Aldrin, astronaut în cadrul misiunii Apollo 11, avea să declare ca pe tot parcursul călătoriei spre Lună, naveta spaţială a fost însoţită de OZN-uri. S-a spus că, Aldrin a fost indus în eroare de un panou care se afla pe partea superioară a navei.

CATEGORIES
Share This
>