The news is by your side.

EXTRATEREȘTRII, DE LA DISIMULARE LA AUTODISTRUGERE

0

International Journal of Astrobiology a publicat un articol cu privire la posibilitatea ca o civilizație extraterestră să poată dispărea, în condițiile în care aceasta dispune de o tehnologie avansată.

Autorii articolului sunt doi cercetători elvețieni care sunt susținătorii teoriei conform căreia riscurile ca o civilizație extraterestră să dispară sunt mai mari, cu cât aceasta este mai avansată din punct de vedere tehnologic. Ei susțin că riscurile sunt uriașe în asemenea situații.

Energiile pe care le dezvoltă o astfel de civilizație se pot dezlănțui și duc inevitabil la un cataclism cosmic. Acest scenariu poate deveni realitate și pentru omenire. Un alt pericol poate veni de la experimentele în care sunt utilizați viruși modificați genetic care ucid toate formele de viață.

În cazul planetei noastre, cei doi cercetători aduc în discuție cele 7 miliarde de cadavre umane care se descompun, acestea însemnând 300 milioane de tone de corp uman, și care produc 10000 de tone de metanetiol, un gaz care se formează ca urmare a descompunerii materiei organice. Acest gaz este deosebit de toxic și a fost detectat în atmosferă.

Cei doi cercetători elvețieni fac referire și încearcă un răspuns la întrebarea pe care Enrico Fermi, laureat al premiului Nobel pentru fizică, a lansat-o în anul 1938, cu privire la unde sunt extratereștrii. Scenariile enumerate de cei doi duc inevitabil la autodistrugere. Ei pun în discuție și posibilitatea pierderii de sub control a nano-roboților.

Scenariul este unul apocaliptic. Teoria autodistrugerii civilizațiilor extraterestre este susținută și de omul de știință britanic Brian Cox, care susține posibilitatea unei extincții în masă, generate de schimbări climatice, super tehnologie, energii care lovesc cu un recul puternic.

extraterestri1-2 EXTRATEREȘTRII, DE LA DISIMULARE LA AUTODISTRUGERE

Pe de altă parte, există oameni de știință care susțin teoria conform căreia extratereștrii există, dar au o tehnologie care le permite disimularea. Ei sunt invizibili, grație unor dispozitive laser care fac imposibilă depistarea lor. Cel mai performant telescop sau radiotelescop nu poate detecta imagini sau semnale într-o barieră formată de un laser puternic.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și