Take a fresh look at your lifestyle.

Titan ar putea să găzduiască viața extraterestră

Titan ar putea fi locul din Sistemul Solar, unde am putea să descoperim viața extraterestră. Această supoziție este vehiculată de cei mai mulți dintre oamenii de știință pentru că acolo se găsesc anumite condiții speciale.

Oamenii de ştiinţă, în căutarea vieţii de pe alte planete, au ajuns la o concluzie impresionantă care pune pe jar întreaga opinie publică.

Viața extraterestră

Viaţă extraterestră se poate afla chiar în sistemul nostru solar şi nu atât de departe pe cât se preconiza. Una dintre aceste planete propice pentru a susţine viaţa este Titan, cel mai mare dintre cei 62 de sateliţi ai lui Saturn. Pe lângă Titan, o altă planetă suspectată pentru condiţiile propice de a susţine viaţa este Gliese 581g, din constelaţia Libra.

În urma acestor ipoteze, astrofizicienii au emis un index, “Indexul de planetă locuibilă” (Planetary Habitability Index – PHI), prin care fiecare planetă este cotata cu un indice care indică existenţa vieţii. Planetele sunt evaluate în funcţie de atmosferă, suprafaţă, elemente chimice existente, surse de energie disponibile.

În urma unui clasament întocmit de oamenii de ştiinţă, planetă cu indexul cel mai mare este Titan, căruia i-a fost atribuit un impresionant indice de 0,64.

Loading...

Următoarea planetă suspectată de posibilitatea menţinerii vieţii este Marte, cu 0,59 şi de Europa, un satelit al lui Jupiter, cu 0,47. În afara sistemului nostru solar, două planete asemănătoare Terrei au primit au primit indicii 0,49 (Gliese 581g) şi 0,43 (Gliese 581d).

Descoperirile nu se opresc însă aici, celebrul telescop Kepler a descoperit până în momentul de faţă peste o mie de planete care ar putea să găzduiască viaţa. Concluziile pe care le-au tras cercetătorii sunt mai mult decât clare, nu trebuie să căutăm viaţă în altă parte ci o putem descoperi chiar în sistemul nostru solar.

Despre Titan

Titan este al șaselea satelit sferoidal al planetei Saturn. Adesea descris ca o planetă-satelit, Titan are un diametru cu aproximativ 50% mai mare decât al Lunii, satelitul Pământului, și este cu 80% mai masiv. Acesta este al doilea satelit ca mărime din Sistemul Solar, după Ganymede, satelitul lui Jupiter, și este mai mare ca volum față de cea mai mică planetă din Sistemul Solar, Mercur, deși doar pe jumătate ca masă.

titan

Accelerația gravitațională de la suprafață (0,14g) este ceva mai mică decât cea lunară (0,17g). Titan a fost primul satelit cunoscut al lui Saturn, fiind descoperit în 1655 de către astronomul olandez Christiaan Huygens, și a fost al cincea satelit al unei planete în afară de Pământ care a fost descoperit de către oameni.

loading...