X-Files

Extraterestri ar putea trai pe Titan

Oamenii de ştiinţă, în căutarea vieţii de pe alte planete, au ajuns la o concluzie impresionantă care pune pe jar întreaga opinie publică. Viaţă extraterestră se poate afla chiar în sistemul nostru solar şi nu atât de departe pe cât se preconiza. Una dintre aceste planete propice pentru a susţine viaţa este Titan, cel mai mare dintre cei 62 de sateliţi ai lui Saturn. Pe lângă Titan, o altă planetă suspectată pentru condiţiile propice de a susţine viaţa este Gliese 581g, din constelaţia Libra.

În urma acestor ipoteze, astrofizicienii au emis un index, “Indexul de planetă locuibilă” (Planetary Habitability Index – PHI), prin care fiecare planetă este cotata cu un indice care indică existenţa vieţii. Planetele sunt evaluate în funcţie de atmosferă, suprafaţă, elemente chimice existente, surse de energie disponibile.

În urma unui clasament întocmit de oamenii de ştiinţă, planetă cu indexul cel mai mare este Titan, căruia i-a fost atribuit un impresionant indice de 0,64. Următoarea planetă suspectată de posibilitatea menţinerii vieţii este Marte, cu 0,59 şi de Europa, un satelit al lui Jupiter, cu 0,47. În afara sistemului nostru solar, două planete asemănătoare Terrei au primit au primit indicii 0,49 (Gliese 581g) şi 0,43 (Gliese 581d). Descoperirile nu se opresc însă aici, celebrul telescop Kepler a descoperit până în momentul de faţă peste o mie de planete care ar putea să găzduiască viaţa. Concluziile pe care le-au tras cercetătorii sunt mai mult decât clare, nu trebuie să căutăm viaţă în altă parte ci o putem descoperi chiar în sistemul nostru solar.

titan 300x240 - Extraterestri ar putea trai pe Titan

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top