Bizar

Explozie la un concert în Manchester: 19 morți, zeci de răniți! Posibil atac terorist

O explozie produsă la sala de concerte Manchester Arena din orașul aflat în nord-vestul Angliei, la finalul unui concert al solistei americane Ariana Grande, este tratată de autorități drept un incident terorist, posibil atac sinucigaș, potrivit ultimelor informații.

Deflagrația a avut loc seara târziu în foaierul sălii, iar pe rețelele sociale au fost postate imagini cu oameni fugind disperați spre adăpost. Sunt cel puțin 19 morți și 59 de răniți, iar la fața locului se află un impresionant dispozitiv polițienesc, potrivit BBC. La concert se aflau mulți adolescenți și chiar copii.

UPDATE: Șeful Poliției din Greater Manchester a confirmat într-o conferință de presă că autoritățile tratează incidentul drept un atac terorist. ”Colaborăm cu oficialii antiterorism din țară și cu partenerii serviciilor de informații britanice”, a precizat Ian Hopkins.

UPDATE: Presa britanică relatează că medicii care au intervenit după explozie tratează răni ce par a fi cauzate de șrapnel, o nouă indicație a faptului că incidentul este unul terorist. 

UPDATE: Premierul Theresa May va conduce marți dimineață o reuniune de urgență a comitetului Cobra (Cabinet Office Briefing Rooms), care reunește diversele departamente ale guvernului.

O sursă din Partidul Conservator a precizat că May își va suspenda campania electorală.

loading...

UPDATE: Premierul Theresa May a adus un omagiu victimelor și familiilor celor afectați de ”ceea ce este tratat drept un îngrozitor atac terorist”.

Șeful Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, a postat la rândul său un mesaj: ”Groaznic incident în Manchester. Gândurile mele se îndreaptă spre cei afectați și spre excelentele noastre servicii de urgență”.

UPDATE: Potrivit indiciilor inițiale, ar putea fi vorba de un atentat sinucigaș, au declarat agenției Reuters doi oficiali americani, sub rezerva anonimatului.

UPDATE: Presa locală încearcă o primă radiografie a tagediei care a cutremurat orașul, luni seară:

UPDATE: O explozie controlată a avut loc în zonă. Poliția a detonat un obiect considerat inițial suspect, care s-a dovedit a fi însă inofensiv.

Tineri și copii în sala de concerte zguduită de explozie

Cel puțin o explozie s-a produs, probabil în foaierul sălii de concerte Manchester Arena, la ora local 22.35, în momentul în care oamenii ieșeau de la concertul solistei Ariana Grande. Cauza exploziei nu este cunoscută deocamdată, dar oficialii au anunțat că tratează incidentul ca pe unul terorist.

Un bilanț preliminar indică 19 morți și 50 de răniți.

Potrivit BBC, în sală se aflau mulți tineri și chiar copii, unii dintre ei însoțiți de părinți, alții aduși de părinții care urmau să îi recupereze după concert, scrie Realitatea.net.

Nu se știe cu exactitate câți spectatori asistau la concert, dar capacitatea Manchester Arena este de 21.000 de oameni.

Martorii au afirmat inițial că au auzit o bubuitură puternică, iar pe rețelele sociale de pe internet au fost postate imagini cu spectatori fugind de la concert, potrivit Agerpres.v8oyuwtzqlgu0rkpxu3b pa 31415861 85150900 - Explozie la un concert în Manchester: 19 morți, zeci de răniți! Posibil atac terorist

Forțele de ordine au izolat zona și au întrerupt traficul feroviar spre gara Victoria din Manchester, aflată în apropiere.

Televiziunea Sky News, preluată de Reuters, a anunțat că la locul incidentului au sosit echipe de geniști și un impresionant dispozitiv polițienesc. Un fotoreporter al AFP a relatat că în jurul sălii de concerte au ajuns numeroase ambulanțe.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top