Mistere

Stiinta

Explicația șocantă pe care o oferă specialiștii cu privire la formarea cercurilor marine

0views

Primele fotografii cu cercurile misterioase de pe fundul Mării Baltice au apărut pentru prima dată în 2008. Ele fuseseră descoperite de către un scafandru danez și fiind fascinat de complexitatea lor, le-a fotografiat. Atunci a fost pentru prima dată când oamenii de știință au înaintat mai multe ipoteze despre formarea misterioaselor cercuri.

S-a vehiculat ideea că ar putea să provină din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și că au fost făcute de submarinele care au tranzitat zona. Pentru că această teorie nu a fost plauzibilă, pentru simplul fapt că cercurile apar și dispar la intervale neregulate de timp, au existat voci care au susținut că pot avea o legătură directă cu navele extraterestre. Nici această teorie nu a convins pe deplin, fapt pentru care biologii danezi au extins cercetările.

Abia acum s-a născut o altă teorie care încearcă explicarea formării acestor cercuri de pe fundul Mării Baltice. Biologii susţin că este vorba despre iarbă marină care crește pur și simplu sub forma unor cercuri. Impresionant este faptul că această iarbă se aliniază perfect sub forma unui cerc, care poate atinge dimensiuni de până la 15 metri diametru. Interiorul cercurilor este gol pentru că acolo noroiul conține o toxicitate care nu permite ierbii marine să se dezvolte.

Această otravă se regăsește sub forma unui sulfat care atacă doar plantele bătrâne, dar și pe cele tinere. Niciodată iarba marină ajunsă la maturitate nu va fi afectată de acești sulfați. În acest fel, biologii de la Universitatea de Sud din Danemarca și Universitatea din Copenhaga sunt ferm convinși că cercurile marine nu au nimic în comun cu aterizarea navelor extraterestre pe fundul mării și nici cu exploziile din războiul mondial.

cercuri marine

La prima vedere această explicație pare logică și teoria ierbii marine mature, care nu este atacată de otrava din mâlul Mării Baltice, pare să explice un mister important, dar mai există o breșă pe care nimeni nu o poate acoperi. Pe lângă faptul că iarba marină știe sau poate să crească în formațiuni perfect rotunde, cum este posibil să ajungă la maturitate în condițiile în care plantele tinere sunt ucise de otravă? Probabil că anumite teorii se doresc a fi aruncate publicului larg fără scrupule, pentru că de cele mai multe ori este considerat materie neglijabilă. Și atunci, nu putem în continuare să ne întrebăm cum se formează aceste cercuri marine?

Loading...
loading...