Experimentul Philadelphia: NAVA CARE NU ERA ACOLO

 Dacă până acum nu ați auzit despre Experimentul Philadelphia, vom încerca să vă prezentăm faptele. Este vorba despre povestea teleportări unei nave de război a forțelor navale americane de la Philadelphia la Norfolk, Virginia, și înapoi.

Adevărat dau nu, povestea călătoriei fantastice a navei USS Eldridge a căpătat proporții mistice ale unei legende populare moderne. În 1943, Oficiul de Cercetări Navale ar fi efectuat un experiment strict secret de camuflaj electronic la Șantierul Naval din Philadelphia.

În loc să facă acest test ultrasensibil, într-un perimetru sigur al unui laborator îndepărtat, forțele navale au decis să facă experimentul la lumina zilei, într-un șantier aglomerat, cu o mulțime de martori oculari. Sub coordonarea unor oameni de știință cu nume consacrate, Albert Einstein, Nicola Tesla, americanii au dotat un distrugător cu echipaj la bord, cu mai multe tone de echipament electronic, considerat strict secret.

La ora stabilită, un comutator a fost acționat și generatoarele de rezonanță magnetică au început să radieze un câmp cu o forță electronică puternică în jurul navei. Câmpul a crescut în intensitate învăluind nava, Eldridge și oamenii de pe ea într-o stranie ceață verzuie, până când nava a dispărut, lăsând în urma sa doar irezistibilul miros specific de ozon ars. În acel moment, experimentul a ajuns să reprezinte pe neașteptate un eveniment istoric, major în teritoriul lipsit de echivoc al lui ce naiba s-a întâmplat?

O clipă sau două după ce a dispărut din Philadelphia, Eldridge a reapărut 370 km mai departe, într-un port din Norfolk, Virginia.
Evident, forțele navale obținuseră mai mult decât își propuseseră. Invizibilitatea este un lucru, iar teleportarea fizică a mai multor tone de materiale este cu totul altceva, indiferent cât de rigizi sunt epoleții săi. Înainte ca echipajul răpit piraterește să poată profita de escala neprogramată în Norfolk, Eldridge a dispărut din nou, pentru a se rematerializa instantaneu sau cam așa ceva la Philadelphia.

Loading...

Deloc surprinzător, tot acest trafic rapid aerian a dus la o serie de efecte secundare bizare potrivit majorității relatărilor, jumătate din membrii echipajului au revenit din strania croazieră nebuni, rezultatul obișnui al catastrofelor paranormale. Cel puțin nebunia s-a dovedit a fi o soartă mai blândă decât cea suferită de alți marinari, care se pare că s-au rematerializat în interiorul pereților din oțel solid al navei.

Șefii forțelor navale au fost înspăimântați de aceste consecințe nedorite, așa că proiectul a fost rapid abandonat. Guvernul i-a internat pe marinarii puternic zdruncinați în instituțiile de sănătate adecvate, a mușamalizat întreaga afacere și în mod înțelept a trecut la dezvoltarea unor arme secrete mai sigure și mai rezonabile, ca bomba atomică.

Experimentul Philadelphia

 Pe lângă faptul că echipajul a fost cuprins de un puternic delir, să scoată vorbe fără șir, să dea semne de nebunie, proiectul a avut și alte complicații dramatice. De pildă, ani de zile după experiment, marinarii aveau tendința ca, pe neașteptate, să devină înghețați în timp, adică rămâneau blocați într-o poziție rigidă, incapabili să mai facă vreo mișcare, alții s-au trezit invizibili.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...
S-ar putea să-ți mai placă și