The news is by your side.

Experimentul oglinzii. Iată ce poate să apară după numai 10 minute de privit!

0

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost dependenți de oglinzi. Acestea le-au conferit într-o oarecare măsură imaginea supra ființei lor, fie ea deformată sau nu. În acest fel s-a născut și narcisismul, dar și mitul cum că oglinzile sunt fie porți spre lumile ascunse sau chiar unelte ale diavolului.

Psihologul italian Giovanni Caputo, fiind fascinat de miturile oglinzi, a realizat un studiu inedit prin care a demonstrat că privitul în oglindă poate să ofere o imagine distorsionată indiferent de capacitățile psihice sau fizice ale celui care se admiră.

Pentru ca experimentul să prindă contur, au fost selectați 50 de subiecți, care au fost rugați să se privească în oglindă pentru o perioadă determinată de timp. Camera în care s-a efectuat cercetarea era foarte puțin luminată, iar oamenii nu aveau voie să se uite în altă parte decât în propria lor oglindă. Participanții se aflau la o distanță de 40 de centimetri de oglinzile lor, iar undeva în spate fusese aprins un bec foarte slab.

Rezultatele au fost de-a dreptul fascinante pentru că fiecare subiect a putut să vadă orice altceva decât chipul său. După o perioadă de doar 10 minute de privit, creierul începuse să le joace diferite feste, iar rezultatul a fost de-a dreptul înspăimântător. Iniţial, cei mai mulți au spus că și-au văzut propriile fețe, apoi acestea s-au deformat, pentru ca în cele din urmă să poată zări chipul celor morți din familiile lor.

După o perioadă mai lungă de timp, 28% dintre participanți au declarat că au văzut pe cineva necunoscut în oglindă și au fost foarte speriați. A existat un procent foarte mic care a văzut chiar monştri sau chiar animale bizare.

experimentul-oglinzii-400x221 Experimentul oglinzii. Iată ce poate să apară după numai 10 minute de privit!

Concluzia acestui experiment constă în faptul că privitul într-un punct fix pentru o perioadă mare de timp, la care contribuie și lumina difuză, produce un efect neașteptat asupra ochilor. În acest fel, diverse imagini inexplicabile pot fi văzute. Aceasta poate să fie cauza pentru care în trecut se credea că oglinda este obiectul diavolului, pentru că astfel poate transmite senzații nebănuite sau chiar imagini distorsionate.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și