Bizar

Experiment controversat: Iată ceea ce se petrece în stomacul tău când bei o cutie de Coca Cola

Coca Cola este o băutură carbogazoasă care este asociată cu un plus de energie. De-a lungul timpului, s-au scris numeroase articole care aveau rolul de a demonstra că această băutură nu este benefică organismului uman din cauza conținutului său ridicat de zahar.

Un experiment, realizat de Molten Science, sub forma unui videoclip ridică alte semne de întrebare cu privire la Coca Cola. Mai precis, este vorba de ceea ce se întâmplă în momentul în care celebra băutură carbogazoasă intră în contact cu sucul gastric.

Conform experimentului, în momentul în care Coca Cola intră în contact cu sucul gastric se produce o reacție chimică ciudată. Inițial se produce un fum negru, după care întreaga compoziție se transformă într-o masă gelatinoasă de culoare neagră.

Experimentul nu specifică ce substanță folosește pentru înlocuirea sucului gastric, dar  Dr. Paul Bertrand, un specialist în domeniul nutriției, informează că este posibil ca să fie vorba despre un acid sulfuric extrem de puternic, care face ca zahărul din Coca Cola să se caramelizeze și apoi să ardă.

Bertrand susține că experimentul nu este unul real pentru că acidul gastric nu trebuie confundat cu acidul sulfuric. Aceste două elemente reacționează în mod diferit și au proprietăți diferite.

Așadar, experimentul realizat de Molten Science nu este unul real, dar cu toate acestea a strâns numeroase vizualizări.

loading...

Coca Cola - Experiment controversat: Iată ceea ce se petrece în stomacul tău când bei o cutie de Coca Cola

Videoclipul a fost încărcat pe Youtube și a devenit viral într-o perioadă foarte scurtă de timp, contorizând nu mai puțin de 11 milioane de vizualizări. Iată ce se petrece în stomacul tău după ce bei o cutie de Coca Cola, conform experimentului!

loading...
To Top