EXISTENȚA TIMPULUI ÎNAINTE DE BIG BANG

EXISTENȚA TIMPULUI ÎNAINTE DE BIG BANG

Universul în care trăim este imaginea fidelă a unui alt univers format din antimaterie și care s-a format înainte de Big Bang. Această afirmație aparține unor cercetători canadieni specialiști în modele cosmologice care susțin existența unui anti-univers geamăn cu cel în care existăm.

Modelul cosmologic standard susține că spațiul, timpul, masa, energia s-au format acum 14 miliarde de ani, antrenând formarea progresivă a particulelor, atomilor, stelelor și planetelor.

A existat o scurtă perioadă cunoscută sub numele de inflație sau expansiune uniformă care explică uniformitatea universului. Cele două universuri respectă principiul simetriei și au același tip de procese fizice. Timpul și spațiul sunt inversate, iar în loc de particule există antiparticule.

Universul în care trăim este format din materie, în care timpul curge, iar spațiul se extinde. Prin această teorie cercetătorii răspund la întrebarea ce este și cum s-a format materia neagră.

Formându-se înainte de Big Bang, anti-universul s-a extins mai mult, dominând universul în care trăim. Astfel s-ar putea explica fluctuațiile care se produc în universul în care trăim, anti-universul dominând universul nostru.

Anti-universul este format din particule numite neutrino care au o masă de 500 milioane de ori mai mare decât cea a protonilor.

Loading...

Cercetătorii canadieni consideră că universul în care trăim se află în mijlocul unei bucle formate cu miliarde de ani în urmă în care Big Bang-ul și Big Crunch se succed. În susținerea teoriei lor, cercetătorii au adus în discuție ecuațiile din teoria corzilor, în conformitate cu care timpul a existat înainte de producerea Big Bang.

Dacă plecăm de la ipoteza că au avut loc mai multe Big Bang-uri, trebuie să acceptăm ipoteza că există mai multe universuri care se influențează reciproc printr-o forță subtilă de respingere, care le face să nu evolueze independent.

În acest mod putem explica faptul că particulele cuantice pot exista simultan în două stări diferite. Ele coexistă în stări diferite, în universuri diferite.

Spre deosebire de teoria multiversului, potrivit căreia universurile nu interacționează, teoria Lumilor Multi-Interacționale sugerează că universurile interacționează și au legături între ele. Aceste universuri sunt guvernate de mecanica cuantică.

univers

Celebrul fizician Stephan Hawking a publicat un articol, cu câteva luni înainte să moară, în care susținea că după Big Bang, universul a cunoscut o expansiune excepțională. Regiunile spațiului nu au evoluat cu aceeași viteză, unele s-au depărtat formând universuri-bule. Universul în care trăim este unul dintre acestea.

Dacă considerăm sustenabilă această teorie, noi, pământenii, existăm și în alte universuri. Dacă suntem morți în unul dintre acestea, în altul suntem vii.

loading...

Related posts