Descopera

Existenta lui Dumnezeu demonstrata printr-o formula matematica

Dumnezeu este un sistem complex de date care odată cu trecerea timpului generează din ce în ce mai multe întrebări. De-a lungul timpului, filosofi dintre cei mai renumiţi au încercat să definească divinitatea în diferite moduri, dar niciunul dintre ei nu a ajuns la un răspuns concludent.

Întrebarea mistuitoare care nu a dat pace generaţiilor este pe cât de simplă pe atât de complexă: „Există Dumnezeu?„.

În general omul are tendinţa să creadă doar ceea ce vede, iar raţionamentul prin care se încearcă definirea lui Dumnezeu este unul pueril, „Dacă nu l-am văzut înseamnă că nu există!„. De cele mai multe ori lucrurile nu stau chiar aşa.

În anul 1940, un matematician excentric, Kurt Godel, din dorinţa de a-l defini pe Dumnezeu într-o formă materială, a elaborat o formulă matematică prin care confirmă existenţa sa. Formula a fost ţinută secret până în clipa în care Godel a fost sigur că o să moară.

Atunci a făcut-o publică, undeva prin anii ’80. Formula matematică este foarte complexă, pornind de la argumentul Sfântului Anselm, care l-a definit pe Dumnezeu ca fiind cel mai impunător lucru din Univers. Nicio fiinţă mai puternică nu putea fi imaginata de mintea umană.

Prin urmare, dacă Dumnezeu nu există, atunci trebuie să ne gândim la o fiinţă şi mai puternică decât el şi care, evident, există. Cum nu a fost posibil, prin definiţie, a imagina un lucru mă impozant decât cel mai impunător lucru imaginabil, atunci, Dumnezeu trebuie să existe.

loading...

Kurt Godel a modificat argumentului Sfântului Anselm introducând elemente din logica modală, care face distincţia dintre diferitele ipostaze ale supoziţiilor. Unele supoziţii sunt demonstrabile printr-un cuvânt, altele prin mai multe cuvinte şi unele prin toate cuvintele existente, fapt pentru care sunt considerate necesare.

Pornind de la logică modală, matematicianul a susţinut că Dumnezeu dacă există, atunci există în toate cuvintele necesare, iar dacă nu există, atunci o face în acelaşi mod necesar.

impacarea cu Dumnezeu - Existenta lui Dumnezeu demonstrata printr-o formula matematica

Dacă Dumnezeu este o fiinţă mai puternică decât orice, atunci el există necondiţionat în toate cuvintele, iar dacă nu există, atunci nu există în toate cuvintele necesar, ceea ce înseamnă că până la urmă există.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top