EXISTĂ UN MILION DE ASTEROIZI CARE POT DISTRUGE UN ORAȘ CA NEW YORK-UL

Un asteroid de talia Statuii Libertății va intra în coliziune cu Pământul. Același asteroid a ratat coliziunea cu Pământul, cu puțin, în octombrie 2012.

Astronomii au estimat că are o lungime de 40 de metri și are o greutate de două ori mai mare față de asteroidul care s-a prăbușit în Celiabinsk, în februarie 2013, când au fost rănite 1500 de persoane și avariate 7000 de case. Coliziunea cu acest asteroid va fi în octombrie 2017.

Specialiștii de la NASA sunt preocupați de pericolul pe care-l constituie asteroizii. În prezent, sunt monitorizați peste 1400 de asteroizi.

Cei mai periculoși sunt asteroizii care au lungimi mai mari de 30 de metri. Astfel de coliziuni se produc o dată la 250-300 de ani. Specialiștii au estimat că există peste un milion de asteroizi care pot distruge un oraș precum New Yorkul.

În 11 septembrie 2013, Jose Maria Mediedo, profesor la Universitatea Huelva, a putut filma coliziunea dintre un asteroid cu Luna. Impactul a determinat o lumină puternică, cât steaua polară. Lumina a persistat pe suprafața Lunii, timp de 8 secunde.

Loading...

Asteroidul avea peste 400 de kilograme și o viteză de 60000 de kilometri pe oră. Un astfel de asteroid poate face un crater cu un diametru de peste 40 de metri.

asteroid

În ianuarie și februarie 2015, în apropierea Pământului au fost 43 de asteroizi, iar în martie numărul lor a scăzut la 15. Un asteroid de doi kilometrii lungime poate produce o catastrofă mondială, din cauza căldurii enorme care se produce în timpul impactului.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și