Exista o baza secreta OZN in Lacul Vidraru?

Exista o baza secreta OZN in Lacul Vidraru?

Acest baraj are o lungime de 166 de metri inaltime. Barajul colecteaza apa intr-un lac de suprafata, acest lac avand aproximativ 9 kilometri patrati. Lucrarea la acest baraj a fost finalizata in anul 1966, iar observatiile OZN din zona au inceput sa fie facute odata cu anul 1968. Un tehnician proiectant din Craiova a facut cateva observatii in perioada stagiului militar obligatoriu. El se intorcea prin martie-aprilie 1968 spre Curtea de Arges. Acesta era alaturi de alti 80-100 de militari, efectuand un mars in zona barajului. Pe la ora 18:00 a observat o lumina puternica, aceasta venind din stanga soselei, la o distanta de circa 1-1,5 km.

El a spus ca in acel moment a observat un corp globular, dar si luminos, de culoare alb-liliachiu. Acesta stralucea in culori de rosu deschis, dar si verde deschis si cobora peste soseaua de deasupra barajului. Braul de lumini al acestui obiect se rotea succesiv. Din ce i s-a parut, el a spus ca obiectul ar fi avut 20-30 m in diametru. Timpul total de observatie al obiectului a fost de cateva minute, iar acesta nu emitea nici un fel de zgomot. Cativa militari au dorit sa se intoarca la baraj pentru a vedea mai cu atentie despre ce era vorba, dar superiorii lor nu le-a permis acest lucru. Ei si-au continuat drumul, iar obiectul nu a mai fost vizibil. Din ce spun martorii, obiectul respectiv a stat nemiscat pentru o perioada de timp, raspandind in jurul sau o lumina rece si albicioasa, ca un halou.

Un disc urias

Un alt caz a avut loc in anul 1978, pe 12 august. Un student de la Facultatea de Istorie a Universitatii din Bucuresti era alaturi de prietena sa in apropierea barajului Vidraru si dorea sa inopteze alaturi de ea acolo. Dupa cina, cei doi si-au pus o patura pe iarba si au admirat mirificul peisaj pe care noaptea de vara il arata. In jurul orei 23:00, din lac, s-a ridicat un disc urias, acesta avand un diametru de 30-40 de metri. Ei se aflau la o distanta de 500 de metri de acest disc. L-au putut vedea perfect, acesta ridicandu-se din lac si inclinandu-se brusc spre spate ca si cand si-ar fi luat avant. In cinci secunde a ajuns doar un punct minuscul pe cer, indepartandu-se in directia Translivaniei. El a disparut dincolo de crestele muntilor. Obiectul avea forma unui lighean intors, culoarea sa fiind nedefinita. Pe domul sau central se vedeau mai multe luminite. In momentul in care acest obiect a disparut, ei au observat si ca malurile lacului erau foarte agitate, valurile foarte mari izbindu-se de maluri. El a mai spus si ca s-a mai intors in zona, dar nu a mai vazut astfel de aparitii.

O alta intamplare a avut loc in localitatea Moneasa. In aceasta localitate un tanar isi satisfacea stagiul militar la o unitate de jandarmi care era insarcinata cu paza barajului hidrocentralei de la Vidraru. In toamna anului 1996, el se afla in serviciul de garda. El a spus ca era in jurul orei sase seara, cam in momentul in care trebuia sa aiba loc schimbarea garzii. El si-a dat seama ca cerul desi era foarte senin, la un momentdat stelele abia se mai vedeau. O stea i-a 
atras atentia, aceasta fiind mult mai stralucitoare decat toate celeallte stele de pe cer. Aceasta stea parea sa coboare de pe bolta, iar la un momentdat s-a oprit din cadere si a inceput sa mearga pe orizontala. Ea a devenit din ce in ce mai stralucitoare. Dupa cateva secunde, acesta a vazut ca acea stea era de fapt un disc, extrem de luminos. S-a gandit ca e un OZN si ca vine spre el.

Obiectul s-a oprit desupra lacului si a coborat lin, scufundandu-se in acesta. A aparut o lumina pe apa care a durat pentru cateva secunde. E posibil astfel ca OZN-ul sa se fi scufundat in apa lacului intentionat fiindca avea o viteza foarte mica atunci cand a facut acest lucru. El a mai adaugat si ca nu a raportat acest lucru nimanui, nici macar colegilor sai de pluton, de teama sa nu starneasca valva si sa nu mai primeasca nici o permisie. El a mai spus si ca inainte nu credea in OZN-uri, dar si-a mai schimbat parerea intre timp. Un alt caz a fost publicat in ziarul „Curierul Zilei”, doi jurnalisti mergeau in seara zilei de 16 noiembrie 1998 la Lacul Vidraru pentru a scrie un articol despre lupii care amenintau viata si proprietatile locuitorilor din zona.

La ora 23:00 acestia se apropiau de lac, iar masina lor s-a oprit fara nici un fel de motiv. Conducatorul auto a deschis capota pentru a vedea ce este, dar o rafala de plaoie s-a abatut asupra sa. In lumina farurilor au aparut doua siluete a unor ciobani din localitatea Corbeni, alaturi de turmele lor de oi. Imediat dupa acest moment, cei doi jurnalisti s-au mai linsitit, dar au vazut o lumina mare „cat casa” pe cer, lumina ce era insotita de un zgomot de tunet. Imediat s-a apropiat de ei o alta masina, iar cei din masina cealalta le-au confirmat si ei ca au vazut acel obiect. Ei au mai spus ca obiectul respectiv a iesit din apele lacului, antrenand dupa el o foarte mare cantitate de apa. A fost astfel vorba despre ploaia care a cazut din senin peste cei doi jurnalisti?

Deasupra Lacului Morii

O alta intamplare face referire la Lacul Morii, acest lac fiind situat la marginea Bucurestiului. Un om de afaceri de succes din Bucuresti povestea ca in anul 1988 satisfacea stagiul militar obligatoriu dintr-o unitate situata in satul Rosu. In dimineata de 5 ianuarie, la ora 5:00 a vazut la circa 500 de metri distanta un obiect foarte luminos, la vreo 10-12 metri deasupra podului. Acest obiect ar fi avut o forma ovala si parea sa aiba 10-15 metri inaltime si 5 metri latime. In interiorul acestui obierct se mai zareau si alte patru luminite, acestea fiind dispuse in forma de cruce.

rp_OZN-uri-pe-cerul-Americii.jpg

Obiectul respectiv a inceput un fel de „dans” la un momentdat, el miscandu-se foarte repede in sus si in jos. A inceput sa se deplaseze catre un capat al podului prin miscari comparabile unei sinusoide. Ajuns la capatul podului, obiectul s-a oprit suspendat deasupra podului, el incepand sa se deplaseze spre satul Rosu, la o inaltime constanta de 20 de metri. Ajuns la vreo 70 de metri de pod, obiectul respectiv s-a „rasturnat” aratandu-se tuturor privitorilor.

Revista Magazin

CATEGORIES
Share This
>