Există Dumnezeu? Teorii și argumente

Există Dumnezeu? Teorii și argumente

De-a lungul istoriei, filosofia și teologia au adus argumente pro și contra privind existența lui Dumnezeu. Dacă Dumnezeu nu există, nu ar putea exista valorile morale. Și pentru că valorile morale există, rezultă că există și Dumnezeu.

Există Dumnezeu? Dumnezeu este mort?

Pe de altă parte, Nietzsche susținea cu tărie că Dumnezeu e mort. Trăim într-un univers creat și ordonat după reguli precise, pe care numai o gigantescă forță, una cosmologică putea să ducă la această creație.

Universul este guvernat de legi fizice corelate între ele. Fiecare eveniment este generat de o cauză care la rându-i are o altă cauză și tot așa.

Asistăm la o înșiruire de evenimente și cauze care conduc către infinit. Ca să fie realizată această construcție cosmică, trebuia să existe o forță care să creeze primul eveniment din această construcție cosmică. Dumnezeu este cel care a creat evenimentul primordial.

Există Dumnezeu?

Conștiința noastră demonstrează existența dualismului cartezian, mentalul și materialul. Omul este format din material și imaterial. În aceste condiții, trebuie să admitem că există entități imateriale, printre acestea numărându-se și Dumnezeu, o entitate perfectă care nu putea fi creată, ea doar există.

Totul are un început, iar acesta este creat de Dumnezeu, entitatea perfectă, absolută care crează raportul dintre limite și infinit. Dumnezeu a creat din nimic infinitul care a început cu Big Bangul.

Loading...

Există matematicieni care susțin că existența lui Dumnezeu poate fi demonstrată matematic, El fiind rațiunea absolută. De-a lungul timpului, credința în valori a luat diferite forme, dar divinitatea nu a fost desființată. Fără religie, omenirea ar intra într-o stare de involuție.

Omul este creat din rațiune, sentimente, voință, putere, morală. Numai prin educație și credință omul poate să evolueze.

DUMNEZEU

Începând cu anii 60, mai mulți oameni de știință au făcut legătura între matematică și legile și conceptele lumii abstracte. Ulterior, matematica a fost utilizată pentru a face predicții.

În anul 2004, fizicianul Robert Penrose afirma, Universul este compus din matematică, lumea materială și conștiința umană. Este un mister modul în care acestea intercondiționează pentru a forma Universul. Răspunsul poate să fie Dumnezeu.

loading...

Related posts