Evenimente stranii se petrec in cea mai adanca pestera din lume, Krubera

Evenimente stranii se petrec in cea mai adanca pestera din lume, Krubera

Peștera Voronya sau Peștera Krubera este cea mai adâncă peșteră cunoscută pe Pământ. Este localizată în Masivul Arabika din lanțul montan Gagrinsky aflat în vestul Munților Caucaz, în Georgia. Această cavernă are peste 2000 metri adâncime și nu mai puțin de 13 kilometri lungime.

De-a lungul timpului, diverși speologi curajoși s-au aventurat în peșteră pentru a stabili recorduri personale. Aceştia s-au confruntat cu diverse fenomene stranii, de la atacuri de panică, gaze otrăvitoare, inundaţii, sau halucinații, până la descoperirea unor animale preistorice, sau chiar ciudate.

În 2004, pentru prima dată în istoria speologiei, expediția Uniunii Ucrainene de Speologie a ajuns la o adâncime mai mare de 2.000 m, și au explorat peştera la -2080 m. Adâncimea maximă curentă de 2191 m ± 20 metri, a fost atinsă în timpul unei scufundări de 46 m a lui Gennadiiy Samokhin într-un pasaj terminal în timpul expediției din august-septembrie 2007.

Cu toate acestea, putem spune că nu se cunosc foarte multe detalii despre această peșteră misterioasă. Ea este extrem de adâncă și undeva lângă grota principală se extinde un sistem auxiliar de alte peșteri. Acestea sunt împrăștiate pe o zonă imensă și niciun speolog nu a reușit până în prezent să le cerceteze. Întrebarea care se află pe buzele tuturor este dacă această peșteră s-a format pe cale naturală sau a fost concepută de cineva?

Această întrebare s-a născut în clipa în care mai multe cazuri de OZN-uri au fost semnalate în zona unde se află peștera Krubera. Există voci care susțin că numărul acestor obiecte zburătoare stranii este foarte mare și că ar exista o legătură strânsă între ele și imensa cavitate, mai ales că nimeni nu știe ce se petrece în adâncurile ei.

Peștera Krubera nu a fost cercetată în totalitate și probabil, datorită dimensiunilor sale, nu va fi nici prea curând, însă este cert că întreaga poveste este învăluită într-un mare mister. Oare ce se petrece cu adevărat în adâncurile acestei caverne?

Loading...
loading...

Related posts