EVENIMENTE MISTERIOASE ȘI INEXPLICABILE DIN ISTORIA UMANITĂȚII

Multe evenimente tragice din istoria umanității au o latură învăluită în mister și asupra lor planează numeroase întrebări ale căror răspunsuri nu au fost găsite. Fie că este vorba despre morți suspecte, despre dispariții inexplicabile, despre apariții surprinzătoare.

Vă prezentăm câteva dintre ele.

Atacul de la Pearl Harbor

Pe 8 decembrie 1942, la un an de la atacul de la Pearl Harbor, operatorii radar au interceptat un semnal care indica un avion care se apropia dinspre Japonia.

Cei doi piloți care au fost trimiși să intercepteze avionul au raportat că este vorba despre un avion P40 care nu fusese utilizat în timpul atacului de la Pearl Harbor. După ce s-au apropiat destul de mult de avion, piloții americani au constat că acesta era ciuruit de gloanțe, iar trenul de aterizare era complet distrus.

Nu-și puteau explica cum putea să zboare. Piloții au mai avut un șoc atunci când au observat că pilotul era în cabină, în uniformă. Câteva minute mai târziu, avionul a intrat în picaj și a căzut. Trupele americane s-au apropiat de locul accidentului și au constat că nu exista un marcaj identificabil pe aparatul de zbor, iar pilotul lipsea.

Americanii au găsit o foaie dintr-un jurnal și au concluzionat că avionul provenea de pe insula Mindanao, situată la o distanță de 2000 de kilometri depărtare. Restul rămâne un mister.

Loading...

Pasagerii fantomă

Un alt caz s-a petrecut în octombrie 1996, pasagerii unui yacht au transmis un apel de urgență gărzii de coastă din Florida. Ambarcațiunea se scufunda, iar cei 16 oameni de la bord au comunicat că vor încerca să folosească o barcă de salvare până la sosirea echipajelor de salvare.

Mai multe echipe de salvare au pornit în căutarea acestora. Au cercetat peste 15000 de kilometri pătrați, dar fără succes. Patru avioane s-au alăturat echipelor de salvare. Tot efortul a fost în zadar. Nici yachtul și nici pasagerii nu au mai fost găsiți.

Pasajul care leagă Pacificul de Atlantic

O altă întâmplare s-a produs acum 150 de ani, când Sir John Franklin a pornit în căutarea misteriosului pasaj de nord-vest, care ar fi legat Pacificul de Atlantic. Membrii expediției au dispărut fără urmă.

În anul 1984, în nordul extrem al Canadei, cercetătorii au descoperit trei morminte acoperite de un strat gros de gheață. Sub stratul de gheață au descoperit trei cadavre perfect conservate, după 150 de ani. Cei trei făcuseră parte din celebra expediție.

După ce au fost analizate cadavrele, s-a constatat că moartea survenise din cauza plumbului digerat odată cu alimentele din conserve. Intoxicația cu plumb a dus la paralizie și moarte.

Boala lui Mozart

La șase ani a compus primele sale opere, 30 de ani mai târziu, murea în condiții suspecte. Boala lui Mozart a început subit cu umflarea mâinilor și a picioarelor.

Cu câteva săptămâni înainte să moară, Mozart a spus apropiaților că a fost otrăvit cu arsenic și chiar și-a prezis ziua când va muri.
Nu se știe cine este autorul acestei crime. S-a spus că Salierii, un alt compozitor, invidios pe succesul lui Mozart ar fi apelat la acest gest.

Alții au lansat ipoteza că Hofdemel, soțul Magdalenei, una dintre elevele preferate a lui Mozart, ar fi autorul crimei. După moartea lui Mozart, Hofdemel și-a mutilat soția, care era însărcinată și s-a omorât. Magdalena a dat naștere unui copil despre care s-a spus că ar fi al lui Mozart.

Alții au susținut că francmasonii s-ar fi răzbunat pe Mozart pentru că dezvăluise anumite secrete în opera Flautul Fermecat.
Pentru că era strâmtorată financiar, văduva lui Mozart, Constaze, a ales cea mai necostisitoare înmormântare.

John-Torrington

I-a lăsat pe reprezentanții bisericii să se ocupe de înmormântare. În momentul înhumării nu a participat nicio persoană. Nu s-a știut niciodată cu exactitate, unde a fost înmormântat Mozart.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și