Pearl Harbor
Istorie

Evenimente istorice care au marcat lumea

5views

Istoria omenirii a fost presărată cu evenimente tragice, morți suspecte, dispariții inexplicabile, apariții surprinzătoare. Vă prezentăm câteva dintre acestea.

Pearl Harbor, fantomele trecutului

Pe 8 decembrie 1942, la un an de la atacurile de la Pearl Harbor, operatorii radar au interceptat un semnal care indica un avion care venea din Japonia. Cei doi piloți care au fost trimiși să intercepteze avionul au declarat că este vorba despre un aparat P-40, utilizat în atacul de la Pearl Harbor.

Conform declarației celor doi piloți, nava era ciuruită de gloanțe, iar trenul de aterizare complet distrus. Piloții au avut un șoc când au constatat că avionul era pilotat de un bărbat care purta haină militară. După câteva minute, avionul a intrat în picaj și s-a prăbușit.

Trupele de intervenție americane s-au deplasat la locul accidentului unde au constatat că avionul nu prezenta un marcaj identificabil. Cu toate că s-au efectuat ample căutări, cadavrul pilotului nu a fost descoperit.
Singura probă descoperită la locul accidentului a fost o filă dintr-un jurnal în care era scris că avionul provenea de pe insula Mindanao, situată la o distanță de 2000 km de SUA.

Intrepid, o dispariție misterioasă

În octombrie 1966, cei 16 pasageri de pe yachtul Intrepid au trimis un apel de urgență gardei de coastă din Florida. Ei cereau ajutor și încercau să folosească o barcă de salvare până la sosirea ajutoarelor.

Loading...

Au fost cercetați peste 15000 de kilometri pătrați, dar în ciuda căutărilor și a eforturilor, yachtul și pasagerii nu au fost descoperiți.

Amelia Earhart, misterul unei legende

A fost prima femeie pilot care a traversat de două ori Atlanticul. Avionul pe care îl pilota a dispărut în 2 iunie 1937, deasupra Pacificului, în încercarea de a face înconjurul globului.

Marina americană și garda de coastă au efectuat una dintre cele mai ample și costisitoare misiuni de salvare. O legendă dispăruse fără urmă.

Potrivit unui raport al guvernului american, avionul s-ar fi prăbușit ca urmare a faptului că a rămas fără combustibil.

avion

Amelia Earhart a fost declarată moartă în 5 ianuarie 1939. Multe speculații s-au făcut după acest eveniment.

Unii au susținut că fusese agent secret și că schimbase avionul pentru a spiona insulele din Pacific ocupate de japonezi, ea fiind luată prizonieră de japonezi. Alții au susținut că s-a întors teafără în SUA, și-a schimbat numele și a trăit în anonimat.

loading...