Descopera

Europa, un continent impresionant

Europa este continentul pe care trăim, o parte relativ mică din teritoriul global, unde diverse culturi s-au îmbinat de-a lungul anilor. Cu toate că Europa este mică din punct de vedere teritorial, această zonă este confundată cu cele mai mari evenimente care s-au petrecut în istorie. Conform unor speculații se poate spune că teritoriul pe care trăim este centrul Pământului.

În Europa anilor noștri trăiesc aproximativ 700 de milioane de oameni, dar rată natalității este incredibil de mică. Fertilitatea din țările europene este cea mai mică din întreaga lume. Balansul populației este asigurat de migrarea în masă a oamenilor de pe diversele continente.

Evenimentele marcante pentru Europa au fost cele două războaie mondiale. Atunci a fost momentul în care s-au stabilit granițele moderne ale continentului nostru. Cu toate acestea, Al Doilea Război Mondial a luat viața la circa 2,5% din populația lumii.

Potrivit mitologiei greceşti, Europa a fost o frumoasă prinţesa feniciană. Aceasta a fost fiica lui Agenor, regele Tirului (astăzi al patrulea oraş ca mărime din Liban). Zeus s-a îndrăgostit de Europa, aşa că a decis să apară în faţa să ca un imens taur alb, pentru a-i câştiga încrederea. Puterea lui Zeus de a se metamorfoza este un element cheie în mitologia greacă. Prinţesa s-a urcat pe spatele taurului şi a fost dusă în Creta, unde Zeus şi-a dezvăluit identitatea în toată gloria să. Regele Zeilor şi Europa au avut 3 copii: Sarpedon, Minos şi Rhadamanthus.

europa - Europa, un continent impresionant

Cel mai mic stat nu doar din Europa, dar și din lume este Vaticanul. Se întinde pe o suprafață de 0,44 km pătrați și şi-a câștigat independența în 1929. De partea cealaltă, cea mai mare țară din lume, care care aparține Europei, este Rusia.

În Europa există 43 de state recunoscute oficial la care se mai adaugă 2 state parţial recunoscute (Republica Kosovo și Transnistria).

loading...

Cândva circa 90% din teritoriul Europei era acoperit cu pădure, în prezent doar 3% din întreg teritoriul mai este acoperit cu pădure. Dezvoltarea fără precedent a făcut ca în câteva sute de ani, continentul nostru să devină pleșuv.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top